Baleset-bűnügy

„Tárgyként ajándékozták oda a kisfiút, azt csinált vele, amit akart” – gyilkosság lett a pedofilgyanú vége

Molnár RichárdMolnár Richárd

2022. január 21. 13:26

Tagadta videós vallomásában az alig 8 éves lány, hogy az apja által vendégként befogadott idős férfi molesztálta. A férfi azonban kíméletlenül meggyilkolta az őt a gyerekek megerőszakolásával vádoló nevelőanyjukat.

Tanúmeghallgatással és az egyik kiskorú sértett videóra rögzített vallomásának lejátszásával folytatódott péntek reggel a Budapest Környéki Törvényszéken az a büntetőper, amely egy 2019. december 19-én elkövetett gyilkosság miatt indult. R. Ferencet aljas indokból elkövetett emberöléssel és kétrendbeli, kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszakkal vádolják.

R. Ferenc 2017-ben költözött be egy családhoz egy Pest megyei község külterületén lévő házba. A többgyermekes apa Ferenc barátja volt és szívességből engedte meg a férfinak, hogy budapesti lakása eladása után náluk lakjon. Már régóta barátok voltak, ezért a szülők havonta 2-3 alkalommal is megengedték, hogy a gyerekek R. fővárosi lakásában, majd az albérletében aludjanak. Az idős férfi programokat szervezett és ajándékokat vett nekik. Mikor R. Ferenc már a családdal élt, rendszeresen pénzzel segítette a házigazdát.

Az apa élettársa azonban egy idő után gyanakodni kezdett, hogy a férfi szexuális viszonyt folytat a gyerekekkel, egy fiúval és egy lánnyal. A nő sokszor veszekedett R. Ferenccel, pedofilnak is nevezte, aki emiatt kétszer is életveszélyesen megfenyegette. A vádirat szerint egy újabb veszekedés alkalmával R. Ferenc mellkason szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt.

Az már a családdal foglalkozó szociális gondozó pénteki bírósági, valamint korábbi rendőrségi vallomásából derült ki, hogy többről lehetett szó, mint pusztán a meggyilkolt asszony gyanújáról a szexuális erőszak kapcsán. Ugyanis a megölt nő menye, Csilla – aki a ház melléképületében él – azt mesélte a gondozónak a gyilkosság után: 

Ferenc minden éjjel egy ágyban aludt a kisfiúval, sőt Csilla azt is látta egy éjszaka, hogy a fiú orálisan kielégítette Ferencet a vécé mellett. A nő azt mondta a gondozónak, hogy a kisfiú „tárgyként oda lett ajándékozva Ferencnek, azt csinált vele, amit akart”.

Arról is beszélt Csilla a gondozónak, hogy a fiút orvoshoz is kellett vinni, mert bevörösödött és fájt a nemi szerve. 

A vádirat szerint Ferenc a kiskorú lány ellen is szexuális erőszakot követett el. A pénteki bírósági tárgyaláson lejátszották a lány videóra rögzített vallomását.

A kislány azonban többszöri kérdésre is, fejcsóválva és kezeivel gesztikulálva tagadta, hogy „Feri bácsi” bántotta volna vagy hozzányúlt volna fenekéhez, esetleg a nemi szervéhez.

Azt viszont a gyerek hozzátette: haragszik Ferencre, mert bántotta az apja élettársát, a nevelőanyját.

A tárgyalás végén a bíró elrendelte mindkét gyerek igazságügyi pszichológiai vizsgálatát. A per áprilisban folytatódik.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#kiskorú#szexuális erőszak#bíróság#vallomás

Címlapról ajánljuk