Baleset-bűnügy

Súlyos vonatbaleset történt Tapolcánál, négyen meghaltak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 1. 10:16

Vonat ütközött egy autóval egy vasúti átjáróban, az autó utasai közül négyen meghaltak, egy embert életveszélyes sérüléssel vittek kórházba.

 

Egy vonat és egy autó ütközött össze a 7345-ös számú úton, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. A baleset január 1-jén 8 óra 50 perc körül történt Tapolca közigazgatási területén egy vasúti átjáróban.


A rendőrség híre szerint az autóban utazók közül négyen meghaltak, egy embert életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba.

A MÁV tájékoztatása szerint a Tapolcáról Budapestre 9:34-kor elindult (9797-es számú) sebesvonat ütközött az autóval Kisapáti közelében. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.

A helyszínelés végéig – várhatóan kora délutánig – szünetel a vonatforgalom Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, az utasokat pótlóbuszok szállítják Tapolca és Badacsonytomaj között. A baleset miatt a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon késésre kell számítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a balesethez a badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a szintén tapolcai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentés mellett a vonat utasainak átszállításában is segítettek.

Amint többet megtudunk a baleset körülményeiről, frissítjük híradásunkat.

Nyitókép: Google Street View 

#Baleset-bűnügy#tapolca#veszprém megye#vonatbaleset#halálos baleset

Címlapról ajánljuk