Baleset-bűnügy

Egy őrjöngő férfi tűzriadót indított és vendégeket fújt le poroltóval az egerszalóki Saliris Hotelben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 1. 15:26

A 44 éves érdi vendég barátnőjével szilveszterezett a szállodában. A rendőrség nyomoz.

Egy 44 éves férfi okozott felfordulást az egerszalóki Saliris Resort szállodában szilveszterkor, tudta meg az rtl.hu. Olvasónk beszámolója szerint a szilveszteri mulatság után, hajnal háromnegyed kettő körül, amikor már többen aludtak, megszólalt a tűzriasztó. 

A Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó szállóban telt ház volt, nagyjából ötszáz vendéggel, olvasónk szerint a sziréna folyamatosan szólt, így egy idő után az emberek „elkezdtek kimenekülni” az épületből. Olvasónk úgy látta, sokan pánikba estek, a kisgyerekek sírtak és remegtek félelmükben, többen pizsamában, vagy takaróba csavarva kerültek a szabad ég alá.

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket, és közölte: eljárás indult a hotel egyik vendégével szemben. A 44 éves érdi férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

A szóvivő szerint rendőrséget hajnali két óra körül riasztották, azzal, hogy a férfi a szálloda egyik folyosóján hangosan ordítozik, azt kiabálva, hogy „tűz van, tűz van”. 

A szálloda vendége ezután beindította a hotel tűzjelző rendszerét, majd felkapott egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón. A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját.

A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták. 

A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszter estét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik

– közölte az rtl.hu-val Soltész Bálint.

A Hunguest Hotels az rtl.hu-nak megerősítette: téves riasztás miatt vonult ki a Saliris Hotelhez a tűzoltóság és a mentők. Elmondásuk szerint a tűzjelző megszólalása után 10-20 kollégájuk foglalkozott a vendégek szervezett tájékoztatásával és irányításával.

A vendégek érthetően megijedtek  a riasztó megszólalásakor, de folyamatosan tájékoztatták őket az eseményekről – közölték megkeresésünkre. Az épület előtt nagyjából 15 percet tölthettek a vendégek, akik inkább együttműködőek voltak – tették hozzá. Kiemelték: az incidensben a Saliris Hotel vétlen, azonban munkatársaik mindent megtettek, hogy az év végét ünneplő vendégek minél kevesebbet tapasztaljanak a váratlan problémából, így a szálloda lobbijában tartott szilveszteri ünnepséget is csak nagyjából 60 percre kellett megszakítani, ezt követően a zeneszolgáltatás is újraindult. 

A Heves megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az rtl.hu érdeklődésére megerősítette, hogy péntekről szombatra virradó éjjel, nagyjából két óra körül érkezett a riasztás a tűzoltókhoz a hotel automata tűzjelző rendszerén keresztül. Az egri hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A hotel épületét a protokoll szerint átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak, ezért a tűzoltók helyszínt elhagyták, vizsgálat részükről nem indult.

Nyitókép: Saliris Resort Egerszalók/Facebook

#Baleset-bűnügy#egerszalók#saliris resort#hotel#szilveszter#tűzriadó#pánik

Címlapról ajánljuk