Baleset-bűnügy

Az ember, aki ellopott egy egész hidat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 22. 21:00

Az akroni rendőrség bő egy hónap nyomozás után megtalálta a 18 méteres vasszerkezetet és letartóztatta a tolvajt.

Különleges lopott tárgyról posztolt képeket december 10-én az ohiói Akron város rendőrsége Facebookon. A lopott tárgy nem volt más, mint a helyi park felújítás alatt lévő 18 méter hosszú, 3 méter széles 1,8 méter magas acélhídja, amit egy mezőn tároltak ideiglenesen (a híd a Google Maps műholdképén is látható).

A tolvaj alapos munkát végzett: előbb megtisztította a híd környékét a gaztól, majd leszedte a deszkáit. Végül egy hét múlva meglovasította az egész szerkezetet. A rendőrséghez november 11-én érkezett a bejelentés a híd eltűnéséről, de egy hónapi nyomozás után sem akadtak az ellopott híd nyomára, ezért tettek közzé felhívást Facebookon, a lakosság segítségét kérve.


A jelek szerint az ügyre ráállított nyomozóhoz tíz nap alatt befutott a megoldáshoz szükséges információ, december 20-án ugyanis egy új posztban már arról számolt be az akroni rendőrség, hogy elfogták a feltételezett tettest.

A hídtolvaj egy 63 éves férfi volt, a szomszédos Sharon Township-ből. Az őrizetbe vett férfi ingatlanján házkutatást tartottak, amely során előkerültek a szétszerelt híd darabjai. A rendőrök kiderítették, hogy a férfi egy helyi helyi fuvarozó cégtől bérelt darut, azzal rakatta teherautóra a kiszemelt hidat.


Az akroni városi bíróság az Insidernek megerősítette, hogy a férfi ellen december 23-án vádat emelnek.

Nyitókép: Akron Police Department/Facebook

#Baleset-bűnügy#lopás#híd#ohio#akron#egyesült államok

Címlapról ajánljuk