Baleset-bűnügy

Virslivel mentették meg a zsaruk a szenvedő kutyákat

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 17. 19:16

Nyüszítésre lettek figyelmesek, majd egy tyúkketrecre hasonlító tárolóban egy lesoványodott kutyára, és négy kölykére leltek a körzeti rendőrök Kovácsvágáson. A két zsaru azért ment ki a címre, hogy egy ott élő körözött személyt elfogjanak – de csak a kutyákat találták ott. A szomszédok elmondták, hogy az itt élő család egyik tagja kórházban van, és még napokig nem várják haza őket.

A szomszédok – akik a család távollétében nem vállalták, hogy az állatokkal foglalkozzanak – azt mondták, hogy a kutyamama legalább öt napja ellátatlan.

Gál Róbert zászlós a szolgálata után hazasietett, virslit és kutyaeledelt vett magához, majd visszatért a házhoz, ahol megetette az udvaron lévő anyakutyát. Ezt a következő négy nap is megtette. A kutya már rajongva várta a minden reggel és este visszatérő rendőrt. Ő közben a helyi állatorvossal is beszélt a helyzetről: hamarosan a Mandulás-Hegyi Kutyaotthon sietett a kutyacsalád segítségére, akik most új gazdit keresnek.

Az időközben hazaérkező család tagadta, hogy az övék lennének az oltással és chippel sem rendelkező állatok. A rendőrök a házban még találtak egy tíz napja bezárt macskát is, amit szintén az állatvédelmi szakemberek vittek el.

Az anyáról és kiskutyákról a rendőrség szerencsére több képet is megosztott:

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#kutya#rendőr#virsli#éhezés#segítség#állatorvos

Címlapról ajánljuk