Az első millióm története

Váradi József és Dr. Vinnai Balázs története

rtl.hurtl.hu

2014. január 15. 15:22

Váradi József a legek ura. Legalábbis Magyarországon. Az ő ötletéből, és öt társa segítségével fogant 2003-ban a WIZZAIR. Dr. Vinnai Balázs, az IND Group pénzügyi technológiai szolgáltató vállalat alapítója és ügyvezetője. 36 éves, de már 20 éves kora óta üzletember.

Váradi József >>>

Váradi József a legek ura. Legalábbis Magyarországon. Az ő ötletéből, és öt társa segítségével fogant 2003-ban, vagyis alig több mint tíz éve a WIZZAIR, - ahogy hivatalosan mondják - diszkont légitársaság. Az ötlet után három hónappal már bejegyezték a céget, az első járat pedig alig 19 nappal Magyarország uniós csatlakozása után fel is szállt. Persze, ha az ember saját vállalkozásba kezd, nem mindjárt légitársaságot alapít, de Váradi József szerint igen, hiszen a WIZZAIR előtt ő is nagyvállalatoknál dolgozott, 2001-től két évig volt a Malév vezérigazgatója, előtte pedig tíz évig a Procter and Gamble-nél, utoljára, mint Kelet-Közép Európáért felelős értékesítési igazgató. A Malévos és persze saját egyéb utazási tapasztalatait egybegyűjtve az első pillanattól tudta, milyen lesz az a légitársaság, amit ő irányít. Egy percig sem kételkedett a sikerben. Azt mondja, jó időben volt jó helyen, ennyi a trükk, de azért nyilván kellett még hozzá, mondjuk Váradi József is. A WIZZAIR piaci értéke már jóval több, mint egymilliárd euró, 1700-an dolgoznak a cégnél, már több mint 50 géppel utaztatják az utasokat, 18 bázisról, 300 útvonalon, 37 országba. Tavaly 13 és félmillió ember utazott a légitársasággal, Magyarországról majdnem két és félmillió. Váradi Józsefnek a számok ellenére még mindig nagy tervei vannak, nem véletlenül kapta már 2007-ben Az év üzletembere választáson a merész újító díjat, vagy lett az előző évtized leginnovatívabb vezetője. De ez így volt már gyerekkorában is. Ötödikesként, alig tíz évesen írt egy dolgozatot, amelyben így fogalmaz: „egyetemre megyek és milliomos leszek”.

Dr. Vinnai Balázs, az IND Group pénzügyi technológiai szolgáltató vállalat alapítója és ügyvezetője. 36 éves, de már 20 éves kora óta üzletember. Mondhatni, annak született, de azt mondja, sok mindent ellesett a papájától. Számítástechnikára specializálódott a középiskolában, aztán jogi egyetemre járt, de már közben, másodikos egyetemistaként alapította ötvenezer forintból a barátaival az Interactive Net Design, vagyis IND nevű, webdesigne-nal és web alapú alkalmazások fejlesztésével foglalkozó, akkor még betéti társaságot. A mára már nemzetközileg is elismert, főként bankok és pénzügyi szervezetek számára integrált front office megoldásokat nyújtó cégnél több mint 200-an dolgoznak, két éve az éves forgalmuk 3,7 milliárd forint volt. Leginkább akkor találkozhatunk a fejlesztéseikkel, amikor kapcsolatba lépünk a bankunkkal az interneten. Ezeket a rendszereket, felületeket ők fejlesztik olyanná, hogy mindenki számára hozzáférhető, könnyen érthető és kezelhető, na meg persze közben biztonságos legyen. Az IND Groupnak megszámlálhatatlanul sok díja van, de Vinnai Balázs személyesen is szép gyűjteményt szerzett díjakból. Két éve ő lett az év legsikeresebb ict-menedzsere, már 2006-ban Az év üzletembere díjátadón a „jövő ígérete”, tavaly pedig Az év üzletembere. És van Lovagkeresztje is. Azt mondja, akkor lesz valaki sikeres vezető, az akaraton, a tudáson és a kitartáson túl, ha egy közös cél irányába csapattá tudja kovácsolni az embereit. A vállalkozás nem szerencse kérdése, szerinte az embernek észre kell vennie, ha jókor van jó helyen. Tudni kell kihasználni a lehetőségeit, és dönteni is tudni kell. Lehetőleg időben, mert a rossz döntés is jobb, mint nem dönteni. A rossz döntések után pedig fel kell ismerni, mit, hol rontott el az ember, és fel kell állni, újrakezdeni.
#Az első millióm története#rtl ii#váradi józsef

Címlapról ajánljuk