Az Év Embere

Szabályzat

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 15:00

A Magyar RTL Televízió Zrt. által szervezett
„Év embere”
közvélemény-kutatás szolgáltatás szabályai

I. ALAPFOGALMAK:

Az „Év embere” közvélemény-kutatás egy ingyenes, nem reprezentatív felmérés, internetes weboldal és mobil applikáció alapú szolgáltatás (a továbbiakban: Szolgáltatás).

A Szolgáltatás lényege, hogy a résztvevőknek lehetősége van az RTL televíziós csatornán sugárzott esti Híradó című műsorban (a továbbiakban: Műsor) szervezett közvélemény-kutatásban részt venni és szavazni. A közvélemény-kutatás lényege, hogy a résztvevők az RTL.hu mobil applikáció (a továbbiakban: Applikáció), valamint a https://szavazas.rtl.hu internet címen elérhető weboldal (a továbbiakban: Weboldal) használatával szavazhatnak a Műsorban bemutatott 10 jelölt valamelyikére oly módon, hogy megjelölik azt a jelöltet, akit a 2023-as esztendő legjelentősebb személyiségének tartanak.

Szervező: Az „Év embere” közvélemény-kutatás szervezője a Magyar RTL Televízió Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; cégjegyzékszám: 01-10-043422)

Technikai lebonyolító: Virgo Systems Informatikai Kft. (1055 Budapest, Szent István körút 17. I. emelet 6.)

Résztvevők: A szavazatot leadó természetes személyeket a későbbiekben résztvevőkként definiáljuk.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

1. A Szolgáltatás célja:

A Szolgáltatás célja, hogy népszerűsítse a Műsort, az Applikációt és a Weboldalt, egyben lehetőséget teremtsen a résztvevők számára, hogy 2023. évben is kinyilváníthassák véleményüket és szavazhassanak az általuk év emberének tartott jelöltre.

2. A Szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása

A Szolgáltatást használhatja bármely természetes személy, aki interneteléréssel rendelkezik és letölti az Applikációt vagy felkeresi a Weboldalt és elfogadja a jelen szabályzatot.

A játék szabályzata a következő 637 teletext oldalon valamint a https://rtl.hu/az-ev-embere/2023/12/22/szabalyzat oldalon található, és elérhető az Applikációból is.

A résztvevők a Szolgáltatás használata során, azaz valamely Év embere jelöltre vonatkozó szavazat leadásakor a megfelelő jelölőnégyzet bejelölésével fogadhatják el a jelen szabályzatot. Szavazni csak a jelen szabályzat elfogadásával és az adatvédelmi tájékoztató megismerését követően lehet.

16 éven aluliak a Szolgáltatást kizárólag törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetik igénybe.

A Szolgáltatás igénybevételének menete:

A résztvevők a 2023. december 22. 18:00 óra és 2024. január 01. 19:00 óra között a Műsorban részletesen bemutatott jelölteket megtekinthetik a https://rtl.hu/az-ev-embere honlapon, az Applikációban, illetve a jelen szabályzatban.

A jelöltek listája:

  1. Azahriah
  2. Ádám Zoltán
  3. Karsai Dániel
  4. Kárpátaljai Sárkányellátó
  5. Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület
  6. A kitartó Oltalom-dolgozók
  7. Reisz Gábor
  8. Szoboszlai Dominik
  9. Új magyar Nobel-díjasok
  10.  Zádor Zsófia

Jelöltre szavazni 2023. december 22. 18:00 óra és 2024. január 01. 19:00 óráig lehet, az Applikációban vagy a Weboldalon van lehetősége a részvevőknek. Minden résztvevő csak egy jelöltre adhatja le szavazatát. A leadott szavazat nem módosítható és nem vonható vissza.

Az Applikációban vagy a Weboldalon történő szavazás regisztrációhoz és belépéshez kötött.

Érvényes regisztráció/Belépés az Applikációba/Weboldalra:

Az Applikációban és a Weboldalon történő szavazáshoz a résztvevőnek regisztrálnia szükséges az Applikációban vagy a Weboldalon. Amennyiben a résztvevő már rendelkezik regisztrációval, úgy az Applikációban vagy a Weboldalon keresztül az azokon korábban regisztrált felhasználói azonosító és jelszó, továbbá meglévő RTL+ Light vagy RTL+ Active profilhoz, Facebook profilhoz, Google fiókhoz, illetve IOS rendszer esetén Apple ID-hez tartozó felhasználói azonosító és a hozzá tartozó jelszó megadásával a belépést követően adhatja le szavazatát.

Az Applikáció és a Weboldal használata csak internetkapcsolat megléte esetén lehetséges. Az Applikáció és a Weboldal működtetéséhez létrehozott internetkapcsolat esetleges telefonos vagy adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért a Szervező nem vállal felelősséget.  

3. Adatvédelem

A Szolgáltatás használata önkéntes. A Szervező minden személyes adatot, amelyhez a felhasználás során jut hozzá, a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően bizalmasan kezel. A Technikai lebonyolító az személyes adatokat kizárólag a Szervezőnek adja át. Szervező és Technikai lebonyolító a személyes adatokat kizárólag a Szolgáltatás teljesítése érdekében kezeli, tartja nyilván és dolgozza fel.

A Szolgáltatás használata az adatkezeléshez és az adatok tárolásához és továbbításához történő hozzájárulásnak minősül.

Résztvevő kijelenti, hogy az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete alapján a jelen szabályzatban foglalt adatkezelés alapjaként a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a.) pontját tekinti (az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása).

A résztvevő az Applikációban vagy a Weboldalon történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL+ Light vagy RTL+ Active fiókkal vagy Google fiókkal vagy APPLE ID-val az Applikációba vagy a Weboldalra történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint a Technikai lebonyolító Szolgáltatás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a résztvevő által megadott személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A résztvevő kijelenti/Facebook-profil, RTL+ Light vagy RTL+ Active fiók, illetve Google fiók, vagy APPLE ID belépéssel, illetve az Applikációba vagy a Weboldalra történő regisztrációval elismeri, hogy a Szolgáltatás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a Szolgáltatáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és mindenre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat a Szervező, valamint a Technikai lebonyolító a Szolgáltatás lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel résztvevő tudomásul vette, hogy képmásának az Applikációhoz kapcsolódóan történő felhasználásához hozzájárul és a felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem a Szervező, sem pedig a Technikai lebonyolító nem köteles a képmása megjelenítésére.

A résztvevő a Szervezőtől, valamint a Technikai lebonyolítótól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését, törlését. Abban az esetben, ha a résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból a Szervező, valamint a Technikai lebonyolító alábbi címén vagy elérhetőségén: Budapest. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. / 1055 Budapest, Szent István körút 17. email: adatvedelem@rtl.hu vagy rtl-admins@virgo.hu, továbbá https://rtl.hu/hibabejelentes weboldal.

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Szervező a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A Technikai lebonyolító a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A Technikai lebonyolító adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://virgo.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

A Szervező adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://rtl.hu/kviz-adatvedelem

III. A SZOLGÁLTATÁS TECHNIKAI KIVITELEZÉSE

A Szolgáltatás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

Szervező és technikai lebonyolító nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor résztvevő nem rendelkezik internet hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

A Szolgáltatás a Technikai lebonyolító (1055 Budapest, Szent István krt. 17.) és a Szervező (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A Szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazás előírásoknak megfelelő lebonyolítását a technikai lebonyolító a mindenkori hatályos törvények és egyéb jogszabályok betartásával szavatolja.

M-RTL Zrt. és Virgo Systems Informatikai Kft.

Címlapról ajánljuk