Az Év Embere

Szabályzat

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 12:44

A Magyar RTL Televízió Zrt. által szervezett „Év embere” közvélemény-kutatás szolgáltatás szabályai.

I. ALAPFOGALMAK:

Az „Év embere” közvélemény-kutatás egy ingyenes, nem reprezentatív felmérés, internet és mobil applikáció alapú szolgáltatás.

A szolgáltatás lényege, hogy a nézőknek lehetősége van az RTL Klub televíziós csatorna által sugárzott esti Híradó című műsorban szervezett közvélemény-kutatásban részt venni és szavazni. A közvélemény-kutatás lényege, hogy a résztvevők az RTL24 mobil applikáció (a továbbiakban: Applikáció) használatával szavazhatnak az adásban bemutatott 10 jelölt valamelyikére oly módon, hogy megjelölik azt a jelöltet, akit a 2021-es esztendő legjelentősebb személyiségének tartanak.

Szervező: Az „Év embere” közvélemény-kutatás szervezője a Magyar RTL Televízió Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; cégjegyzékszám: 01-10-043422)

Technikai szolgáltató: Telekom New Média Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; cégjegyzékszám: 01-10-046367).

Résztvevők: A szavazatot leadó természetes személyeket a későbbiekben résztvevőkként definiáljuk.

 

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

1. A szolgáltatás célja:

Az „Év embere” közvélemény-kutatás célja, hogy népszerűsítse a Szervező Híradó című hírműsorát és az RTL24 nevű mobil alkalmazást, egyben lehetőséget teremtsen a nézők számára, hogy 2020. évben is kinyilváníthassák véleményüket és szavazhassanak az általuk év emberének tartott jelöltre.

 

2. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása

A játékban részt vehet bármely természetes személy, aki interneteléréssel rendelkezik vagy letölti az RTL24 mobil alkalmazást és elfogadja a jelen szabályzatot.

A játék szabályzata a következő Txt. oldalon: 639-es oldalak (639.1 –  639.21), valamint az RTL KLUB Az év embere honlapján található meg: (https://rtl.hu/az-ev-embere), valamint elérhető az Applikációból is.

A résztvevők a közvélemény-kutatásban való részvétel során, azaz valamely Év embere jelöltre vonatkozó szavazat leadásakor a megfelelő jelölőnégyzet bejelölésével fogadhatják el a jelen Szabályzatot. Szavazni csak a jelen Szabályzat elfogadásával és az adatvédelmi tájékoztató megismerését követően lehet.

A szolgáltatás igénybevételének menete:

A résztvevők a 2021. december 20. 16.00 óra és 2022. 01. 02. között az esti Híradókban bemutatott jelölteket megtekinthetik a https://rtl.hu/az-ev-embere honlapon vagy – az RTL24 applikáció letöltését és a regisztrációt követően – az RTL24 mobil applikációban- Az RTL24 applikációban leadhatják szavazatukat valamely jelöltre.

Jelöltre szavazni 2021. december 20. 16.00 órától kezdődően legkésőbb 2022. január 2., 19.00 óráig lehet, az Applikációban résztvevőnként csak egy jelöltre.

Az applikációban a szavazás regisztrációhoz és belépéshez kötött.

Érvényes regisztráció/Belépés az applikációba/alkalmazásba:

Minden résztvevő, aki rendelkezik érvényes „FACEBOOK” regisztrációval, és a „Belépés Facebookkal” gombra lép, azonnal be tud lépni, abban az esetben, ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót a FACEBOOK oldalán.

Minden résztvevő, aki rendelkezik érvényes „RTL MOST” profilhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés RTL MOST PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (email és jelszó megadása).

Minden résztvevő, aki rendelkezik érvényes „Google” fiókhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés Google PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (felhasználónév/email/telefonszám), ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót.

Minden résztvevő, aki rendelkezik érvényes „IOS Apple ID” azonosítással, és a „Bejelentkezés az Apple-el” gombra lép, azonnal be tud lépni (felhasználónév/email/telefonszám).

Minden résztvevő, aki sem a 7.1., sem a 7.2., sem a 7.3., sem 7.4. alapján nem tud belépni az applikációba, a „REGISZTRÁCIÓ” gomb segítségével érvényes regisztrációt tud generálni. A regisztráció minden esetben az applikációban, felugró ablakban jelenik meg, mely szintén adatforgalmat generál. A felhasználó a regisztráció után az 7.1, 7.2, 7.3, 7.4. pont szerint tud az applikációba belépni.

 

3. Adatvédelem

A játékban való részvétel önkéntes. A szervező minden személyes adatot, amelyhez a felhasználás során jut hozzá, a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően bizalmasan kezel. A technikai szolgáltató azt kizárólag a játék szervezőjének lebonyolítójának, a Magyar RTL Televízió Zrt.-nek adja át. Szervező és technikai lebonyolító azokat a játék lebonyolítása érdekében kezeli, nyilvántartja, feldolgozza.

A játékban való részvétel az adatkezeléshez és az adatok tárolásához és továbbításához történő hozzájárulásnak minősül.

Felhasználó/résztvevő kijelenti, hogy az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete alapján a jelen szabályzatban foglalt adatkezelés alapjaként a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a.) pontját tekinti (az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása).

A felhasználó/résztvevő az applikációban/alkalmazásban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal vagy APPLE IDval az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint a TNM a szavazások szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a felhasználó/résztvevő által megadott személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A felhasználó/résztvevő kijelenti/Facebook-profil, RTL MOST PROFIL, illetve Google fiók, vagy APPLE ID belépéssel, illetve az applikációba/alkalmazásba történő regisztrációval elismeri, hogy a Szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és mindenre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat az RTL, valamint a TNM a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza.

A felhasználó/résztvevő az applikációban/alkalmazásban történő regisztrációval, vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL, illetve Google fiókkal, vagy APPLE IDval az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben részére nyeremény kerül kisorsolásra a TNM és/vagy az RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesítse nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A felhasználó/résztvevő az applikációban/alkalmazásban történő regisztrációval, vagy a FACEBOOK-profillal, vagy az RTL MOST PROFILLAL, illetve Google fiókkal vagy APPLE IDval az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készüljön, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfóliójába tartózó televíziós csatornákon korlátozás nélkül bemutatható.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel felhasználó/résztvevő tudomásul vette, hogy képmásának az applikációhoz/alkalmazáshoz kapcsolódóan történő felhasználásához hozzájárul és a felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Felhasználó/résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a TNM nem köteles a képmása megjelenítésére.

A Felhasználó/résztvevő az RTL-től, valamint a TNM-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését, törlését. Abban az esetben, ha a felhasználó/résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, valamint a TNM alábbi címén vagy elérhetőségén: Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. email: Help@rtlmost.hu vagy adatvedelem@rtl.hu

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a felhasználó/résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a felhasználó/résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

Az RTL adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://rtl.hu/kviz-adatvedelem

 

III. A SZOLGÁLTATÁS TECHNIKAI KIVITELEZÉSE

A „SZAVAZAS” önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatás a Telekom New Média Zrt (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) és az M-RTL Zrt. (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazások előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és egyéb jogszabályok betartásával szavatolja.

 

IV. ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, INFORMÁCIÓK, ELÉRHETŐSÉGEK

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM a +36 (1) 279 43 00 -es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni, a beérkező hívásokat a TNM rögzíti. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

Kelt: Budapest, 2021. december 20.

M-RTL Zrt.

1222 Budapest Nagytétényi út 29.

Telekom New Média Zrt.

1222 Budapest Nagytétényi út 29.7.

Magyar RTL Televízió Zrt., Telekom New Media Zrt.

 

#Az Év Embere#év embere#év embere 2021#szavazás

Címlapról ajánljuk