Az Év Embere

A Magyar RTL Televízió Zrt. által szervezett „Az év embere” közvélemény-kutatás és nyereményjáték leírása és szabályai

rtl.hurtl.hu

2019. december 17. 9:23

Kíváncsiak vagyunk az Önök véleményére!

2019. december 21. és 2019. december 30. között minden nap az esti Híradó című műsorban közzéteszünk egy-egy riportot az Év embere című szavazásos közvélemény-kutatás jelöltjeiről, mellyel kapcsolatban várjuk véleményüket, szavazatukat. A jelöltekre szavazó nézőink között a jelen szabályzatban foglaltak szerint nyereményeket sorsolunk ki.

A Magyar RTL Televízió Zrt. által szervezett „Év embere” közvélemény-kutatás szolgáltatás és nyereményjáték szabályai.

I. ALAPFOGALMAK:

Az „Év embere” közvélemény-kutatás és nyereményjáték egy ingyenes, nem reprezentatív felmérés, internet és mobil applikáció alapú szolgáltatás. 

A szolgáltatás lényege, hogy a nézőknek lehetősége van az RTL Klub televíziós csatorna által sugárzott esti Híradó című műsorban szervezett közvélemény-kutatásban részt venni és szavazni. A közvélemény-kutatás lényege, hogy a résztvevők a www.rtl.hu/azevembere honlapon (a továbbiakban: Honlap) vagy az RTL24 mobil applikáció (a továbbiakban: Applikáció) használatával szavazhatnak az adásban bemutatott 10 jelölt valamelyikére oly módon, hogy megjelölik azt a jelöltet (honlapon történő szavazás esetén jelöltet vagy jelölteket), akit a 2019-es esztendő legjelentősebb személyiségének tartanak.

Szervező: Az „Év embere” közvélemény-kutatás szervezője a Magyar RTL Televízió Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; cégjegyzékszám: 01-10-043422) 

Technikai szolgáltató: Telekom New Média Zrt. (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; cégjegyzékszám: 01-10-046367).

Résztvevők: A szavazatot leadó természetes személyeket a későbbiekben résztvevőkként definiáljuk.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

1. A szolgáltatás célja:

Az „Év embere” közvélemény-kutatás és nyereményjáték célja, hogy népszerűsítse a Szervező Híradó című hírműsorát, az rtl.hu honlapot és az RTL24 nevű mobil alkalmazást, egyben lehetőséget teremtsen a nézők számára, hogy 2019. évben is kinyilváníthassák véleményüket és szavazhassanak az általuk év emberének tartott jelöltre.

2. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása

A játékban részt vehet bármely természetes személy, aki interneteléréssel rendelkezik vagy letölti az RTL24 mobil alkalmazást és elfogadja a jelen szabályzatot.

A játék szabályzata a következő Txt. oldalon: 639-es oldalak (639.1à 639.21), valamint az RTL KLUB Híradó honlapján található meg: (https://rtl.hu/rtlklub/hirek), valamint elérhető az Applikációból is.

A nyereményjátékban nem vehetnek részt:

  • a Szervező, valamint a nyereményfelajánló partner(ek) vezető tisztségviselői, munkavállalói, megbízottjai, valamint ezen személyeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 8:1. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozói;
  • a Szervező megbízásából a játék előkészítésében és lebonyolításában közreműködő személyek és cégek vezető tisztségviselői, munkavállalói, megbízottjai, valamint ezen személyeknek a Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozói;
  • akit a Szervező a játék során a jelen Szabályzat megsértése miatt kizárt.

A résztvevők a közvélemény-kutatásban való részvétel során, azaz valamely Év embere jelöltre vonatkozó szavazat leadásakor a megfelelő jelölőnégyzet bejelölésével fogadhatják el a jelen Szabályzatot. Szavazni csak a jelen Szabályzat elfogadásával és az adatvédelmi tájékoztató megismerését követően lehet.

A szolgáltatás igénybevételének menete:

résztvevők a 2019. december 21-30. között az esti Híradókban bemutatott jelölteket megtekinthetik a https://rtl.hu/azevembere honlapon vagy – az RTL24 applikáció letöltését és a regisztrációt követően – az RTL24 mobil applikációban, ahol leadhatják szavazatukat valamely jelöltre, illetőleg a honlapon történő szavazás esetén jelöltekre.

Jelöltre szavazni 2019. december 21-től kezdődően legkésőbb 2020. január 1., 19.00 óráig lehet akként, hogy résztvevő a Honlapon akár több jelöltre is leadhatja a szavazatát,  míg az Applikációban csak egy jelöltre szavazhat. A szavazás a honlapon anonim.

A nyereményjátékban kizárólag azok vesznek részt, akik mobileszközük segítségével az Applikáción keresztül adták le a szavazatukat. A nyertes tehát azon résztvevők közül kerül kisorsolásra, akik a fent leírtak alapján az Applikáción keresztül szavaztak. 

 

III. NYEREMÉNYEK, SORSOLÁS, A NYEREMÉNYEK ÁTVÉTELE, ADATVÉDELEM

1. A nyeremények, sorsolás

A nyereményekről és a sorsolás időpontjáról a felhívó televíziós spotból lehet értesülni.

Azok között a résztvevők között, akik az Applikáción keresztül szavaztak, a Telekom New Média Zrt. kisorsolja a nyereményeket. A nyertes kisorsolására az Applikáción keresztül szavazó résztvevőkből képzett adatbázisból, sorsolási bizottság közreműködésével kerül sor. A sorsolási bizottság tagjait a Magyar RTL Televízió Zrt. és a Telekom New Média Zrt. delegálja. A sorsolásról jegyzőkönyv kerül felvételre.

Az „Év embere” közvélemény-kutatás kisorsolt nyertesét a Telekom New Média Zrt. ügyfélszolgálata a megadott elérhetőségek valamelyikén kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A nyertes hiteles és teljes körű azonosítását követő 30. naptól a Telekom New Média Zrt. megkezdi a nyeremények átadását.

2. A nyertes meghatározása

Nyertesnek ismeri el a Magyar RTL Televízió Zrt. azt a résztvevőt, aki ismeri a regisztráció során megadott adatokat és/vagy ismeri a Technikai szolgáltató által küldött kiértesítő e-mailben megadott kódot.

3. A nyertesek kiértesítése:

AzÉv embere közvélemény-kutatás kisorsolt nyerteseit a Telekom New Média Zrt. a regisztráció során megadott elérhetőségek egyikén kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. Amennyiben a nyertes a kiértesítésre nem reagál, a kiértesítést a Telekom New Média Zrt. ügyfélszolgálata három alkalommal kísérli meg.

4. A nyeremények átadásának feltétele:

A sikeres kiértesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

  • név; 
  • lakcím; 
  • e-mail cím;

A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján egyeztethet a nyeremény átvételéről a 1222 Budapest, Nagytétényi út 29. szám alatt, a Telekom New Média Zrt. székhelyén, vagy kérheti a nyeremény megadott címre történő kézbesítését.

A nyeremények másra át nem ruházhatók és készpénzre át nem válthatók.

A nyereményhez kapcsolódó valamennyi közterhet a játék szervezője fizeti meg.

A nyereményjátékban való részvétellel, a nyeremény átvételével kapcsolatosan felmerülő egyéb költségek (pl. a nyeremény átvételének helyszínére történő utazás költségei) a nyertest terhelik.

5. A nyeremény-igény érvényesítésének időtartama:

A nyeremények érvényessége 30 nap, azaz amennyiben a kisorsolást követő 30 napon belül a Telekom New Média Zrt. nem tudja elérni a nyertest, vagy az elért és értesített nyertes az értesítést követő 30 napon belül nem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek: a nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, arra a nyertes többé nem tarthat igényt, és a nyereményt a Telekom New Média Zrt. újra kisorsolja.

6. Adatvédelem

A játékban való részvétel önkéntes. A szervező minden személyes adatot, amelyhez a felhasználás során jut hozzá, a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően bizalmasan kezel. A technikai szolgáltató azt kizárólag a játék szervezőjének lebonyolítójának, a Magyar RTL Televízió Zrt.-nek adja át. Szervező, és technikai lebonyolító azokat a játék lebonyolítása érdekében kezeli, nyilvántartja, feldolgozza.

A játékban való részvétel az adatkezeléshez és az adatok tárolásához és továbbításához történő hozzájárulásnak minősül.

A résztvevő kijelenti, hogy a nyereményjáték feltételeit és a Szervező adatkezelési tájékoztatóját megismerte, azt elfogadta, a játékhoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és minderre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa a nyereményjátékhoz megadott személyes adatait a szervező a nyereményjáték lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje, azt az adatkezelési tájékoztatóban szereplő adatfeldolgozóval feldolgoztassa.

Az adatkezelési tájékoztató az alábbi linken érhető el: //www.rtl.hu/kviz-adatvedelem

A játékok technikai lebonyolítója, egyben a Magyar RTL Televízió Zrt. adatfeldolgozója, a Telekom New Média Zrt. adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el: http://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

7. Felelősség kizárása

A hibás vagy a szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért a Magyar RTL Televízió Zrt. valamint Telekom New Média Zrt. semmilyen felelősséget nem vállal. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek, és azok a kvíz játékból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

A Magyar RTL Televízió Zrt. valamint Telekom New Média Zrt. a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, forgalmazójával, illetve a megnyert szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.


IV. A szolgáltatás technikai kivitelezése, szavatosság, garancia

A nyereményjáték lebonyolítása önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A TELEKOM NEW MÉDIA ZRT. a szavazatok tartalmát és feldolgozását saját hardware és software rendszerén belül kezeli.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó nyereményjáték előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TELEKOM NEW MÉDIA ZRT. a mindenkor hatályos jogszabályok betartásával szavatolja.

A résztvevő a szavazással és a játékkal kapcsolatban jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszi, elfogadja, és egyben kijelenti, hogy abban saját akaratából, saját felelősségére vesz részt.

A Szervező fenntartja a Szabályzat módosításának jogát. Az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.

A technikai szolgáltató ügyfélszolgálata, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TELEKOM NEW MÉDIA ZRT. az (1) 372-4950-es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni 0-24 óra között. A TELEKOM NEW MÉDIA ZRT. a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja. A beérkező észrevételekről, kérdésekről a TELEKOM NEW MÉDIA ZRT. ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet, és a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.


Kelt: Budapest, 2019. december 20.

Magyar RTL Televízió Zrt., Telekom New Media Zrt.

Címlapról ajánljuk