Az álommeló

Balogh Levente lánya elszólta magát: Szerintem apa nem is tudja, de anya előtt lebuktunk

Hamberger DávidHamberger DávidSzalai RolandSzalai Roland

2023. május 10. 17:21

Az álommelóban Balogh Szimóna is feltűnt, aki büszkén tekint édesapja népszerűségére. A pszichológusnak tanuló lány kap hideget-meleget – vannak, akik azzal vádolják, neki csak megszületni volt nehéz, azonban ezt alaposan megcáfolta, amikor az rtl.hu-nak elmesélte, milyen volt az ásványvízkirály gyermekeként felnőni. A beszélgetés közben egy apró titok is kicsúszott a száján, amiről még apukája, Balogh Levente sem tudott – eddig. 

Mit kérdeztél volna a jelöltek helyében Leventéről?

Kicsit bestresszeltem, amikor kérdezgettek tőlem a jelöltek. Igyekeztem mindenkinek egyenlő mennyiségű információt adni, hogy ugyanannyit segítsek mindannyiuknak. Volt olyan kérdés is, amit én feltettem volna, de ők nem. Hogy mi a kedvenc étele, melyik a kedvenc vize – ilyeneket nem kérdeztek. Vagy éppen fordítva: olyanokat kérdeztek, amiket én nem tartottam relevánsnak. Valaki például megkérdezte, hogy mi volt az első emlékem apával.  Mivel pszichológiát tanulok, tudom, hogy erre nem is szoktak emlékezni az emberek, ezért nem is értettem, miért kérdezi meg.

Mivel foglalkozol a mindennapokban?

Jövőre fogom elvégezni a pszichológus képzést. Tavaly nyáron dolgoztam pszichiátrián, és idén is tervezek visszamenni, csak előbb legyenek meg a vizsgáim.  

Az egyetemen tudják, hogy te kinek a lánya vagy?

Tisztában vannak vele, de ez egy olyan környezet, ahol befogadók és elfogadók az emberek, nem érdekel senkit, hogy kinek a kije vagy. Nagyon jó pályát választottam, mert az előítéletességnek nem terepe a pszichológia. Sem a munkahelyen, sem az egyetemen nem elfogadott dolog, hogy bárki is ítélkezzen mások felett.

A korodból adódóan jobban ismered a fiatalok generációját, mint az apukád. Előfordul, hogy kikéri a véleményed valamiben?

Általában a social média felületek kezelésében szokta kérni a segítségemet. A kedvencem a tegelés – azt nem tudta, hogyan kell csinálni, mindig összekeverte a @ és a # jeleket. Ebben segítettem neki, de a végén mindig a saját feje után megy, teljesen mindegy, hogy jobban értek a fiatalokhoz.

Gyorsan tanul?

Meglepően gyorsan belejött. A Cápák közöttnél már elkezdte kóstolgatni a social média világát, most pedig már TikTokja is van. Rengeteg követője van, úgyhogy mostanra igazi TikTok-sztárrá vált. Teljesen belejött a dologba.

Milyen nevelést kaptatok a szüleitektől?

Egyáltalán nem érzékeltem, hogy annyira különböznék a többiektől. Ha csak a zsebpénzünket nézzük, egyáltalán nem kaptunk hatalmas összeget. A szüleink nem kényeztettek el minket, és nem tűrték el a szemtelenséget sem. Bátran ki merem jelenteni, hogy jó munkát végeztek a nevelésben.

Milyenek voltak a kamaszéveid?

Tinédzserkoromban voltak olyan dolgok, amikkel nem voltam megelégedve. Elsőszülött vagyok, és mindig is volt bennem egy megfelelési kényszer, ami nagyon nagy nyomot tud hagyni az emberben. Voltak olyan pontok, amikor azt éreztem, hogy túl sokat várok el önmagamtól. Az alakommal sosem voltam megelégedve, mindig szebbnek és jobbnak láttam másokat magamnál. Mindig próbáltam teljesíteni, a maximumot hozni és megfelelni a szüleimnek. Még akkor is, amikor nem igényelték, hogy én legyek a legeslegjobb valamiben. Ezek a dolgok nagyon megviselik a gyerekeket.

Hogyan éled meg apukád széleskörű ismertségét?

Boldoggá tesz. Azt gondolom, hogy borzasztóan jó gondolatai vannak, barátságos, és teljes mértékben magát adja. Ebből adódóan örülök, hogy egy olyan ember vált ismertté a személyében, akinek valóban vannak értékei.

Az interjú további részleteiért nézd meg a fenti videót, amiből az is kiderül, hogy Szimi mivel bukott le édesanyja előtt, amiről apukája nem is tud!  

#Az álommeló#rtl#balogh levente#édesapa#balogh szimóna#pszichológus#gyerekkor#nevelés#titok#házibuli#Videó

Címlapról ajánljuk