XXI. Század

Mik vogymuk - mi magyarok?

rtl.hurtl.hu

2010. január 22. 16:20

Isa, por és hamu, ezt már tudjuk, de mi magyarok kik vagyunk? Rokonaink-e a hunok, vagy tényleg a finnugor népek között kell keresgélni? Kibogozzuk a szálakat a XXI. században!

Sokfelé keresték már a magyarok rokonait, őseit, akadt, aki még a távoli Mezopotámia földjére, a sumérokhoz is eljutott kutatásaiban, más pedig a japánokat is rokonnak vélte.
A sor még folytatható, a keltáktól a szkítákig, a törököktől a hunokig mindenütt keresgéltek már rokonokat a kijelölt és főként önjelölt kutatók.

Az egyik legelképesztőbb elmélet szerint maga Jézus is magyar volt - ez az utóbbi években olyan népszerű lett, hogy már a Magyar Püspöki Konferencia is körlevelet írt, amiben elítéli ezt az ún. ősmagyar szinkretizmust.

A sok-sok elmélet művelői jól megférnek egymással. De csak egymással. Amiben közösek, az az, hogy mind elutasítják a finnugor nyelvrokonság elméletét. Azt, amit egyesek szerint még az osztrák udvar eröltetett rá a magyarokra. Már ha így volt egyáltalán, és nem a másik elmélet hívei voltak az árulók - mert erről is beszélnek egyes tudósok. Persze az is lehet, hogy ez a vita is a turáni átok következménye, hiszen ebből is világosan látszik, még a tudományban is képesek összeveszni a magyarok, ha egynél többen fejti ki véleményüket...

Mikor tértünk le Csaba királyfi csillagösvényéről? Rokonaink-e a hunok, vagy inkább a finnugor népek között kellene keresgélni? No és hová álljanak a magyarok?


Őskutatás a XXI. században június 28-án, 23.20-kor! Tartsanak velünk!



A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!
#XXI. Század#magyarok#rokonok#csaba

Címlapról ajánljuk