X-Faktor

Az orosz és az ukrán Playboyban is szerepelt az X-Faktor új mentora

Gedeon BeatrixGedeon Beatrix

2022. május 5. 11:21

Csütörtökön kiderült, hogy Herceg Erika váltja Csobot Adélt az X-Faktor mentorai között. A Kárpátalján született énekesnőt közel 800 ezren követik közösségi oldalán, egykori zenekarával végigkoncertezte Európát. Az orosz és az ukrán Playboyban is szerepelt már, és megnyert egy olyan tehetségkutatót, aminek Volodimir Zelenszkij volt a műsorvezetője. Interjú.

Ukrajnából érkeztél, ahol sikert sikerre halmoztál. Mesélj kicsit az eddigi zenei karrieredről.

Azt gondolom, a karrierem egyik legmeghatározóbb állomása az volt, amikor 2013-ban bekerültem egy Kelet-Európában nagyon népszerű formációba, a VIA Gra-ba. Ez arról híres, hogy a tagjai rendszeresen cserélődnek, és egy X-Faktorhoz hasonló tehetségkutatóban választják ki a tagokat. Ennek ellenére én 7 éven keresztül a trió tagja maradtam, és volt, hogy a csapat új tagjait én készítettem fel a közös fellépésekre, munkára, tehát tulajdonképpen mentoráltam őket. A klippjeinknek több mint 250 milliós megtekintése van Youtube-on, felléptünk többek között Spanyolországban, Ausztriában, Svájcban, Dubaiban, Törökországban és Monacóban is. Akadt olyan koncertünk, ahol 15 ezren voltak, de más előadókkal 60 ezer ember előtt is felléptünk már. Aztán 2020-ban kiléptem az együttesből, szólókarrierbe kezdtem és új lehetőségeket kerestem, és most itt vagyok az X-Faktorban.

Igaz, hogy a mostani ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij volt a műsorvezetője annak a tehetségkutató műsornak, amit megnyertél, és aminek a karriered köszönheted?

Igen, még mielőtt politikai pályára lépett, 2013-ban. Egy nagyon kedves és őszinte embernek ismertem meg.

Hogyan találtak rád az X-Faktor szerkesztői? Te jelentkeztél, vagy ők kerestek meg?

Pár évvel ezelőtt írt rólam egy magyar online híroldal. Akkor rám írt Verebély Marcell, az X-Faktor senior kreatív producere, és beszélgetni kezdtünk. Érdekelte a személyiségem és hívott egy mentorcastingra. Nagyon örültem ennek a felkérésnek, de nem sokáig örülhettem, mert a producerem azt mondta, hogy ez nem fér bele a koncertturnék közé, nem tudtuk volna összeegyeztetni az akkori karrieremmel. Most viszont eljött az én időm! Idén is rám írt Marci, és jöttem is a castingra.  

 

Hogy reagáltál, amikor megtudtad, hogy mentor leszel?

Ugráltam örömömben. 

Bele sem vágtam volna, ha nem vágytam volna rá. Már a castingon is nagyon jól éreztem magam.

A mentortársaidat ismerted előtte?

Csak a képernyőről, személyesen nem találkoztunk, csak a castingon. Eleinte zavarban is voltam, de amikor bekapcsoltak a kamerák és elkezdtünk beszélgetni, egyre fesztelenebb lett a hangulat.

Milyen mentor leszel?

Azt a közönség fogja eldönteni. Mindig a szívemre hallgatok, és ha érzek egy jó energiát, megérzem a tehetséget és azt gondolom, hogy valakiből ki lehet hozni a sztárt, akkor érte mindent megteszek majd.

Hogyan készülsz a feladatra?

Nézem a régebbi évadokat, de azt gondolom, erre nem is lehet felkészülni. Inkább arra tréningezem magam, hogy lélekben ott legyek és ne szalasszak el egyetlen tehetséget sem.

Kik a kedvenc előadóid?

A példaképem Jennifer Lopez. Nemcsak mint énekesnő, hanem mint édesanya, amilyen a gyermekeivel, a szerelmeivel, ahogy kinéz 53 évesen, nekem ő a number one.

Ukrajnában születtél, így kikerülhetetlen a kérdés: hogyan érint a háború?

Számomra nagyon megdöbbentő volt a háború kirobbanása. A párommal és a barátainkkal Kijevben még az utolsó napokban is arról beszélgettünk, hogy nem fog kitörni a háború. 

Éppen Kárpátalján voltam a szüleimnél, amikor hajnalban hívott a párom, hogy bombázzák az országot. Összeszorult a torkom, összerándult a gyomrom, és ezer kérdésem volt. 

A szüleim pedig azóta is ott vannak Kisdobronyban, apukám tűzoltó és két év múlva nyugdíjas lesz.

Félelemben telnek a mindennapjaik?

Persze. Mindenki aggódik a kialakult helyzet miatt, imádkozunk azért, hogy minél előbb béke legyen.

Félted őket?

Édesapám régimódi ember, nem lenne hajlandó elhagyni a házunkat. Természetesen akkor lennék a legnyugodtabb, ha itt lennének velem Budapesten.

A párod veled van Magyarországon?

Nem, ő most ingázik Európában. Ő is egy világpolgár, mint én, a munkája miatt sokat utazik.

A családod mit szólt ahhoz, hogy mentor leszel Magyarországon?

A castingok alatt drukkoltak, most pedig nagyon örülnek és támogatnak.

A párod nem aggódik érted?

Mi kölcsönösen megbízunk egymásban, nagyon büszke rám és bízik bennem. Olyan nő vagyok, akinek egy kapcsolatban a hűség és az őszinteség a legfontosabb.

Mesélj róla, mióta vagytok együtt?

A szerelmem kazah származású. Négy és fél éve vagyunk együtt, még nem házasodtunk össze, de úgy hívom, „a férjem”. A kezem már megkérte, van egy gyönyörű gyűrűm. Rendhagyó esküvőre vágyom, olyan legyen, mint egy nyaralás, szép helyszínen, kevés vendéggel.

Mikor voltál az életedben a legboldogabb?

Amikor megismertem a párom. Egy buliban ismerkedtünk meg, átbeszélgettük az egész éjszakát. Másnap elutaztam koncertezni Rigába, és közben folyamatosan írtunk egymásnak. Visszafelé már várt rám, és azóta együtt vagyunk. Nagyon szerencsés és boldog nőnek érzem magam mellette.

Úgy tudom, a covid téged is ledöntött.

Nagyon nehéz hónapokat életem át, 2021 márciusában betegedtem meg, és 

minden kezelés dacára egy hónap alatt csak romlott az állapotom, 70 százalékosan sérült a tüdőm. 

Végül egy infúziós kezelés és egy fantasztikus kazah orvos utasításait betartva sikerült átvészelnem a betegséget, fél évbe telt, mire teljesen felépültem.

Barátaid vannak Magyarországon?

Igen. Pont ők is ebben az évben tervezték, hogy ideköltöznek, aztán a háború ezt náluk is meggyorsította.

Szerepeltél az ukrán és orosz Playboyban. Ma is vállalnál ilyen szereplést?

Ó, az a fotózás 2012-ben történt, mielőtt beléptem az együttesbe. Akkor az nagyon nagy szám volt, beindította a karrierem, de ma már nem biztos, hogy vállalnám. Nem szívesen nézem vissza azokat a fotókat, ha lehetne, ezt a fotózást kitörölném a múltamból. Azóta rengeteg fotózásom és címlapom volt az együttessel és szólóban is. Nagy büszkeséggel tölt el a 2019 októberi Maxim- és a 2020 decemberében megjelent kazah Cosmopolitan-címlapom.

 

#X-Faktor#herceg erika#mentor#ukrajna#oroszország#via gra#playboy#ma

Címlapról ajánljuk