Videó

Így él most a Legyen ön is milliomos! egyetlen győztese – ez történt a főnyereménnyel

Hamberger DávidHamberger DávidBorda TamásBorda Tamás

2023. július 26. 14:42

Cserey Gábor 2006-ban megnyerte a Legyen Ön is milliomos! 40 millió forintos fődíját, ezzel ő lett az egyetlen magyar győztes a kvízműsor történetében. Az rtl.hu most ellátogatott az otthonába, hogy megnézzük, hogyan él az egykori nyertes, és mi lett az akkori főnyereménnyel. Cserey Gábortól még most is sokan tartanak, ha kvízjátékokról van szó, de annak nem örült, hogy a műsor után többen is lexikonnak használták. Azt is elárulta, megváltoztatta-e a 40 millió forint az életét. 

Cserey Gábor 2006-ban vitte el a Legyen ön is milliomos! című műsor 40 millió forintos fődíját. Ő volt az egyetlen, aminek okát a nemrég elhunyt Vágó István sem tudta. A nagy pillanatban a játékvezető is megilletődött, hirtelen nem tudta, hogyan reagáljon a helyzetre, és utólag elismerte, talán örülhetett volna jobban is.

Nem változtatta meg az életét

Cserey Gábor az rtl.hu-nak most arról mesélt, hogy a 40 millió forint, bár jól jött, nem változtatta meg az életét. 

Ha nyertem volna 300 milliót vagy 3 milliárdot, az nyilvánvalóan megváltoztatja az ember életét. De hát egy lakástatarozás, nyaralófelújítás, autóvásárlás miben változtat meg? Semmiben tulajdonképpen

– mondta. 

A tatarozás mellett a fődíj egy részét értékpapírokba fektette, ezek nagy részét azonban elvitte a 2008-as világgazdasági válság. 

Az élő lexikon

A múltidézés közben elmesélte, hogy a műsor után sokan használták őt „élő lexikonnak”, és egyesek még most is tartanak a tudásától, ha kvízjátékokról van szó. Szerinte egyébként a lexikális tudásra még ma is szükség van, de már nem annyira, mint régebben, hiszen az interneten szinte bármit meg lehet találni. 

A Legyen ön is milliomos! kapcsán természetesen Vágó István neve is szóba került, akivel ugyan nem voltak barátok, de tartották a kapcsolatot. A tévés legenda halálhíre lesújtotta Cserey Gábort. Úgy fogalmazott:

Nem akartam elhinni, hogy meghalt, azt hittem, hogy valami hülye szórakozik.

A teljes beszélgetést a fenti videóra kattintva nézheti meg. 

 Hozzászólna?

#Videó#Cserey Gábor#interjú#legyen ön is milliomos#nyertes#pénz#vágó istván#halál#tudás#lexikon#40 millió#ma

Címlapról ajánljuk