Videó

Azt akartuk, hogy ne legyen nyomorpornó – így lett a magyar YouTube egyik legviccesebb sarka a Népszínház TV

Czeglédi FanniCzeglédi FanniSzalai RolandSzalai Roland

2023. július 23. 19:43

A téma az utcán hever, hacsak nem maga az utca a téma: a Népszínház TV nevű YouTube-csatorna két évvel ezelőtt indult, hogy bemutassa a józsefvárosi utca színes-szagos, ordibálós, multikulti életét, ahol „ki*szott hangosak a villamosok”, a legtöbb embernek tökéletesen elege van az életből, mások pedig bevallják a kamerának, hogy alkoholisták – a végeredmény sokszor mégis szívmelengető vagy nagyon vicces.

Annyi minden történik itt, hogy ez az utca egyszerűen megérdemel egy saját tévécsatornát!

– mondja az rtl.hu-nak Böcskei Dávid és Sélley Márton arról, miért döntöttek úgy két évvel ezelőtt, hogy hosszú távú projektbe kezdenek a lakhelyükön, és elindítják a Népszínház TV nevű YouTube-csatornát visszatérő és mindig más néven nyilatkozó „szakértőjükkel”, Kende Mátyással. 

Persze nem igazi tévéről van szó, hanem arról, hogy az alapítók a néhány havonta jelentkező epizódokban beszámolnak az utca minden fontos történéséről, többek között

  • a lomtalanításról,
  • a hangos villamosokról,
  • egy ház homlokzatáról
  • és a teliholdról.

A Népszínház TV természetes feldolgozta és meglepő magyarázatot adott az Összeomlás a Népszínház utcában című, több évvel ezelőtt mémesedett videóra is (ahol egy szatyros férfi azt üvölti a távozó villamos után, hogy „Megölleeek. Te, kurva!”), amely után igyekeztek rábizonyítani Pikó Andrásra, a VIII. kerület polgármesterére, hogy ő rohangált a megállóban, ráadásul egy spanglival a szájában – természetesen viccből. Később a TV „szembesítette” is Pikót az üggyel.

A riporterek időnként egy-egy kérdéssel fordulnak az emberekhez, például azzal, hogy szeretnek-e élni, a mákosra vagy a diósra szavaznak-e (nem a bejglire), de forgattak már reggeli műsort is Megálló címen. Ismerkedős videójukban automatikusan generált, spam-szexüzenetekkel mentek oda a járókelőkhöz („nagy, krémes, gyere és élvezd”, „szívok egy banánembert”, „sarok, láb?”)

A Népszínház utca nem egyértelműen vidám hely, sőt, egy-egy megszólaló mondataiból szomorú sorsok és történetek rajzolódnak ki, de Böcskei, Sélley és Kende ragaszkodik ahhoz, hogy a csatorna ne öncélúan poénkodjon velük, hanem odafigyeléssel és tisztelettel forduljon feléjük.

Nyitókép: Népszínház TV

#Videó#népszínház tv#népszínház utca#népszi tv#böcskei dávid#blaha lujza tér#tévécsatorna#sélley márton

Címlapról ajánljuk