Videó

Lengyel Tamás: Ha valaki felizgul egy szexjelenet forgatása közben, annak a gátlásai nem biztos, hogy megfelelően működnek

Hamberger DávidHamberger DávidSzalai RolandSzalai RolandKispál TímeaKispál Tímea

2023. február 26. 14:27

Lengyel Tamás elmesélte, hogy hogyan zajlik egy intim jelenet forgatása, és hogy hogyan próbálja a stáb a lehető legkomfortosabbá tenni ezt – az alapból is kényelmetlen – helyzetet. Elárulta, mi az, amit kölcsönösen elvárnak egymástól a partnerek, és hogy mi játszódik le ilyenkor a színészekben. A színész azt is elmondta, mi az a szerep, amivel nem szeretné, ha azonosítanák a nézők.

Lengyel Tamásnak minden várakozását felülmúlta az elmúlt év. Nem csoda, hiszen ő a nemrég indult RTL+ streamingplatform egyik legtöbbet foglalkoztatott színésze: a Ki vagy te, A Nagy Fehér Főnök és A Király című sorozatban is fontos szerepeket kapott.

Kíváncsiak voltunk a krimisorozatban pikáns jeleneteket is bevállaló színész tapasztalataira, és hogy vajon hogyan is zajlik a valóságban egy szexjelent felvétele. Milyenek a körülmények, hogyan lehet komfortosabbá tenni a szituációt, és milyen testi reakciókat vált ki egy színészből a kollégáik meztelen közelsége.

Lengyel Tamás szerint minden színész sokszínű szerepekről álmodik, és attól sem szabad megfutamodni, ha egy intim jelenetet kell eljátszani.

„Amikor megkaptam ezt a szerepet, akkor Lányi Balázs, a sorozat kreatív producere azt adta meg karakterleírásként, hogy Brian nagyon koncentrál a kinézetére. Megkért, hogy ha időm és energiám engedi, akkor kicsit eddzek és diétázzak is.” – mesélte Lengyel Tamás, aki heti négy alkalommal is sportolt a szerep kedvéért.

Egy színésznek az is feladata, hogy megtartsa a kontúrjait.

„Miután leforgattuk a sorozatot, természetesen elkezdtem mindent enni, ami meg is látszott rajtam, ezért újra diétába kellett fognom. Szóval jojó effektusként közlekedik a színészen a zsír meg az izom.”

Az intim jelenetek forgatásához nemcsak jól kell kinézni, az sem árt, ha az ápoltságra is figyelnek a partnerek – legalábbis ez derült ki abból, amit Lengyel Tamás mesélt a Ki vagy te intim jelenete kapcsán.

Egy ilyen előtt biztosan ötször annyi dezodort fújtam magamra. Igyekeztem a legápoltabb formámat hozni.

Ugyanis, mint mondta, az nehezítő tényező, ha „a partner ápolatlan lenne, vagy erős testszagot árasztana”.

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy egy intim jelenet milyen testi reakciókat vált ki egyes színészekből a színészi játékoktól függetlenül – Lengyel Tomi erre is válaszolt:

Az az ember, akinél bármiféle ilyen beindul, annak a gátlásai nem biztos, hogy a megfelelően működnek. Ez annyira kreált és idegen helyzet…

Az interjú további részletei a cikk tetején található videóban tekinthetőek meg.

#Videó#lengyel tamás#Ki vagy te#brian fox#A mi kis falunk#gyuri#A Nagy Fehér Főnök#nándi#A Király#interjú#szex#forgatás#werk#ma

Címlapról ajánljuk