Videó

„Így szokott ez történni: találkoznak a zenénkkel és úgy gondolják, hogy tökéletes lenne az ő sorozatukhoz” – exkluzív interjút adott a Sofi Tukker az RTL-nek

Gosztonyi ZsoltGosztonyi Zsolt

2022. szeptember 30. 13:20

Az első önálló koncertjét adta a Sofi Tukker formáció Budapesten. A tengerentúli együttes a Sziget fesztiválon járt négy éve, most világ körüli turnéjukon jutottak el a fővárosba és adtak exkluzív interjút az RTL-nek.

A duó tagjai a főiskolán találkoztak egymással. A több mint két méter magas Tukker (Tucker Halpern) kosarazott, de egy betegség miatt egy évre abba kellett hagynia. Hét hónapig ágyhoz volt kötve, de ő addig sem akart tétlenkedni, ezért zeneszerzést tanult. Nem is akárhogy:

a YouTube-on néztem zenészek oktatóvideóit.

Amikor végre visszatérhetett a főiskolára, dj-ként kezdett el tevékenykedni és beleszeretett a zenébe. Sophie-t (Sophie Hawley-Weld) először nyolc éve, egy galériában látta fellépni, már ekkor magával ragadta a lány különleges stílusa és hangja.  

Azt gondoltam, hogy ez nagyon menő és gyönyörű, de ha hozzátesszük az elektronikus tánczenét, akkor lesz igazán különleges.

Innentől pedig nem volt megállás, az együttest eddig már kétszer jelölték Grammy-díjra. Sophie szerint őrületes érzés volt, amikor kiderült első jelölésük, hiszen legelső daluk lett Grammy-jelölt.

Dalírás közben eszünkbe sem jutott a Grammy, hiszen erről a díjról csak álmodtunk, szóval sokkolt minket a jelölés. Rögtön csaptunk is egy bulit azon az estén 

– mesélte az RTL-nek az énekesnő.

Tukker azt mondta, azóta naponta kapnak e-maileket különböző előadóktól, hogy remixelnék-e a dalaikat. Mindent meghallgatnak, de csak arra mondanak igent, amit inspirálónak éreznek.

Exkluzív interjút adott az RTL-nek a Sofi Tukker
A Sofi Tukker 2022.09.28-án lépett színpadra a Budapest Parkban. Fotó: RTL


Még aki nem sokat tud a zenekarról, az is ismer párat a számaik közül, hiszen dalaikat sokat hallani reklámokban és videojátékokban. Sophie az interjúban azt is elárulta, minek köszönhető, hogy egyik slágerük az Új pápa című sikersorozat főcímzenéje lett:

véletlenül találkoztam egy sráccal Milánóban, akiről kiderült, hogy az Új pápa zenei szerkesztője és eljött a fellépésünkre, utána pedig tudtunk egy kicsit beszélgetni. Így szokott általában történni: találkoznak a zenénkkel és úgy gondolják, hogy tökéletes lenne az ő sorozatukhoz, vagy reklámjukhoz. Az Új pápa esete eszméletlenül menő volt, mert egy új videoklipet csináltak a zenénkre.

Ahogy minden fellépésükre, a budapestire is testileg és lelkileg is készültek

Bemelegítünk, a hangunkat is, kicsit meditálunk, csaknem másfél órát szánunk erre

– mesélte Sophie.

Erre szerintük azért van szükség, mert egy koncert alatt több mint tízezer lépést tesznek meg.

#Videó#sofi tukker#színpad#fellépés#koncert#budapest#interjú#ma

Címlapról ajánljuk