ValóVilág

„Sosem nyerte meg a leghangosabb, legbalhésabb lakó a játékot” – a ValóVilág műsorvezetői elmondták, mi kell a győzelemhez

Beszeda GáborBeszeda Gábor

2023. február 17. 10:37

Puskás-Dallos Peti, Schumacher Vanda, Balázs Mercédesz és Kamarás Norbi kulisszatitkokat árultak el a valóságshow készítéséről és arról, hogy mi a titok, vagyis szerintük hogyan nyerhető meg az a bizonyos 36 millió forint.

Hogyan viszed bele a saját személyiséged a műsorba?

VANDA: Szerintem a ruhákkal, a hajjal, illetve a kisugárzásommal. Amit mondok, azt a saját stílusommal, a saját szavaimmal teszem. Ez fontos, mert ez teszi vandássá az összefoglalót.

MERCI: Igazából folyamatosan csak próbálom magam jól érezni a műsor közben, ugyanis szerintem attól jó egy műsorvezető, ha magát adja.

NORBI: Úgy, hogy elmondom a saját véleményemet a dolgokról, a kisfilmekben látottakról is. Néha tanácsokat is adok, van, mikor a saját tapasztalataimból merítve. Illetve a BeleValó főszerkesztője a műsor készítésébe is belevon, így a saját ötleteim is teret kapnak, és élvezem, hogy simán mehet a hülyülés is.

PETI: A VV-be is úgy viszem bele a saját egyéniségem, mint az összes többi műsorba. A humoromat, az iróniámat, sokszor az öniróniámat is és az együttérzésemet, ami talán a legfontosabb. 

Mert én amúgy totál együttérzek a villalakókkal, nem is tudjuk elképzelni, hogy mennyire nehéz lehet hónapokon át az együttélés odabent, elzárva a világtól.  


Mi jelenti a legnagyobb kihívást az adások alatt?

VANDA: Hogy sokszor nincs idő mindenre reagálni. A ValóVilág összefoglaló a BeleValóVilághoz képest sokkal pörgősebb, sokkal több minden történik. Illetve néha nehéz nem elnevetni magam, mert azért valljuk be, az idei évad nagyon szórakoztató.

MERCI: Nem belebotlani a saját nyelvembe az izgatottságtól vagy a mindent-egyszerre-mondani-akarástól. Talán más dolog nem is esik nehezemre, hiszen a mindennapokban is szeretek mosolyogni, viccelődni. Örülök, hogy ez most a munkám része.

NORBI: Hiába dolgozom már sok-sok éve az RTL műsoraiban, a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy ez élő. „Ami kimegy, az kiment” – szoktuk mondani, és ezt a műfajt tényleg nagyon sokat kell gyakorolni, nagyon ott kell lenni fejben minden pillanatban. Az első pár adásom nem véletlenül volt számomra olyan stresszes, ennek ellenére tök jó adások születtek.

PETI: Az élő adás mindig kihívást jelent, itt nem szabad az embernek félnie a hibázástól sem. Nem baj, ha néha becsúszik egy olyan, mint a Lesszi-elszólásom Lissza helyett, amin én is rendkívül jót derültem. De ez totál rendben van szerintem, előfordul, csak tudni kell lereagálni. Persze nagyon fontos a felkészültség, hogy átolvassam adás előtt a dolgokat, de én például szoktam készülni menekülő gondolatokkal is, ha esetleg hosszabb időt kell kibeszélni, akkor legyenek ötleteim.

 

Mennyire nehéz minden eseményt követni a játékban?

VANDA: Szerintem alapvetően nem nehéz, hiszen ráfüggtem az idei évadra, szóval ez olyan, mint amikor nézed a kedvenc sorozatodat, és hiába fut több szálon a cselekmény, képben vagy és követed, mert izgalmas és érdekel. Ráadásul nagyon jó, hogy van a 24 órás live stream, mert így aztán tutira nem maradok le semmiről.

MERCI: Érdekel a műsor, így nem esik nehezemre követni, mindig várom a következő részt, és van, hogy belenézek a streambe is. Sőt a villalakók instáját is gyakran csekkolom. Szeretem tudni, mi van velük, ha már minden este beszélek róluk.

NORBI: Az egyik legnagyobb ValóVilág-fanok vagyunk Odett-tel, az előző évadokat is végigizgultuk, most is mindig nézzük. Ha van időnk, akkor a live streamet is, úgyhogy expert vagyok mindenben, ami VV.

PETI: Olyannyira követem az eseményeket, hogy Bogival rendszeresen belenézünk az élő streambe is, ott egy teljesen más élmény figyelni az eseményeket. Úgy, ahogy realben történik, nincs zene alatta, vágatlanul megy. Így talán sokkal jobban megérted őket és a helyzeteket is, amiben vannak. Mert nagyon nehéz 42 percben összefoglalni 24 órát.

Mi volt a kedvenc jelenet, történés az idei szériában?

VANDA: A Sorozat Hét volt az eddigi kedvencem. Legszívesebben fetrengtem volna a nevetéstől a stúdióban, és jelenetenként kielemeztem volna az egészet.

MERCI: Amikor személyesen visszatérhettem a villába és megismerhettem közelebbről a villalakókat. Kicsit furcsa volt elsőre, mintha idegenek lettek volna az otthonomban. Aztán rájöttem, hogy ez nem az én otthonom, hanem az új csapaté. Nagyon élveztem a közös asztaloskodást is velük a Technikum Héten.

 

NORBI: Azon rengeteget röhögtem, mikor Ricónak büntetésből egy ruhaszárítót kellett viselnie naphosszat, annyira szürreális volt, hogy gurultam a nevetéstől. De imádtam azt is, mikor a játékosoknak UV testfestésben kellett táncot, performanszt előadni

PETI: Az idei szériában is, de az előzőekben is nagy kedvencem a sulihét, ami idén a Technikum Hete volt. Nagyon meghatódom, amikor valakinek sikerélménye van, dicséretet, visszajelzést kap. 

De nagyon tetszik, amikor fejlődnek a karakterek, mint mondjuk Bibi is tette. Ezek emberi, szerethető pillanatok. 

Szerintem egy idő után már nem is feltétlenül a 36 millióról szól a játék, hanem hogy visszajelzéseket kapjon a szereplő saját magáról a többiek, és legfőképp a nézők által. Ez tetten is érhető, amikor például az Interaktív Héten a nézői kommentekből meríthettek személyes visszacsatolásokat a lakók.

Mit gondolsz erről a szériáról az előzőekhez képest?

VANDA: Én nagyon élvezem. Jók a karakterek, nagyon sokat változnak hétről hétre, így nem válnak unalmassá. Vannak játékosok, akiket az elején annyira nem értettem, viszont a tematikus hetek alatt mindenkinek kiütközik a személyisége, és előjön a szerethető oldala. Rajongok a szerelmi szálakért, hogy lehet nekik szurkolni, egyetérteni és vitatkozni. És tudom, hogy ez mellékes, de idén sokkal szebb a villa, mint azelőtt  bármikor. Emellett nem tudtam elmenni, mert odavagyok a lakberendezésért, és imádom, hogy a régi győztesek képei vannak elrejtve a villában arisztokrataként ábrázolva.

MERCI: Mindegyik évad más, ebben most kifejezetten több az összeszólalkozás, de ettől izgalmas. Ha minden évad ugyanolyan lenne, az nagyon hamar unalmassá válna. Nagyon különböző az összes karakter, így kíváncsi vagyok, ki lesz az az egy a végén, aki mindent visz.

NORBI: Ez az egyik legjobb évad szerintem. Nagyon kedvelem a szereplőket, hiszen ahogy kinyitották nekik a villaajtót, onnantól gyakorlatilag folyamatosan történik valami. Van egy vita, elrendezik, elvonulnak, megbeszélik, mindennek van egy eleje, közepe, vége, remekül működik a reality, amitől tényleg valóságshow a ValóVilág. Nekem ez az egész olyan idén, mint egy sorozat, ki nem hagynám egyetlen részét sem.

PETI: Szerintem ez egy isteni évad, nagyon színes egyéniségekkel, totál különböző hátterekkel. Nagyon változatos dinamikája van az idei játéknak, ha csak a szerelmi szálakat nézzük is, jól látható. Sok minden menet közben derült ki a jellemekről, és később befolyásolta a történéseket. Elég ha Barnára vagy épp Sajtira gondolunk, aki az elején nagyon bölcsnek tűnt, aztán idővel kiderült, hogy csak mellébeszélés volt. Vagy itt van Melina, aki 10 évet várt, hogy bekerülhessen.

Szerinted miben rejlik a sikeres játék titka a lakók számára?

VANDA: Szerintem két út vezet a győzelemhez. Az egyik, ha valaki a beköltözés pillanatától kezdve hoz egy karaktert és egy pillanatig sem felejti el, hogy ez egy játék, így emiatt nem szívvel, hanem ésszel játszik. A másik út pedig, ha az ember az elejétől kezdve őszintén önmagát adja, és végig ember marad. Azok, akik egyszer taktikáznak, egyszer nem, egyszer önmaguk, máskor nem, kamuznak vagy csak szerepelni akarnak, az nem fog működni. Mindezeken felül pedig az embernek bíznia kell magában, hinnie kell, hogy megnyeri a játékot, mert láthatjuk, hogy a játékosoknak fogalmuk sincs, ki erős játékos és ki nem. Ők odabentről ezt nem tudják megítélni, nem szabad, hogy a többi játékos elhitesse veled, hogy gyenge vagy. Ez a kulcs szerintem.

MERCI: Nem tudom, mert nem nyertem. Valószínű, hogy az őszinteségben, illetve fontos, hogy megmaradjon egy karakter érdekesnek. Az önazonosságnak is nagy szerepe van a játékban, ha csak egy szerepet játszik valaki, az hamar kibukik.

NORBI: Én a Nyerő Párosban éreztem meg azt, hogy mi lehet a titok. Hátrahúzódni, ha konfliktus van, és nem belemenni mások vitájába. Viszont ha téged érint konfliktus, akkor bizony ki kell állni magadért, és akkor bele is kell menni a szituba. Ugyanakkor nem feltétlen kell mindig elmondani a véleményed mindenről. 

Én azt látom, hogy sosem nyerte meg a leghangosabb, legbalhésabb lakó a játékot.


PETI: Szerintem a sikeres játék titka a hibák felismerése és a megbocsátás. Én azt gondolom, hogy ez a siker kulcsa. Nyilván az is, hogy kimondják, ami bennük van, és ezt adott esetben ütköztetik is. Meg egyébként érdekes módon a sulihét után már látható valamennyire, hogy kik lesznek a döntő közelében, mert akkor történnek a legnagyobb megnyílások, és ne felejtsük el, hogy a tavalyi győztes Vivivagy előtte Zsuzsu – is az iskolahét után érkeztek meg igazán, és mutatták meg magukat a nézőknek. Szóval a megnyílás, a vélemény felvállalása, az érzelmekről való kommunikáció, a konfliktusok rendezése és a megbocsátás a legfontosabbak a győzelemhez szerintem.

#ValóVilág#valóvilág11#puskás-dallos peti#vv11#11. évad#kamarás norbert#schumacher vanda#balázs mercédesz#műsorvezető#interjú#kulissza#valóságshow#reality#győzelem#ma

Címlapról ajánljuk