Választás 2022

Dörömböléssel ijesztettek rá a hangosan videózó választóra

Medvegy GáborMedvegy Gábor

2022. április 3. 18:35

Újabb csokor rendkívüli eseményt osztott meg honlapján a Nemzeti Választási Iroda.

A Tolna megyei Aparhanton egy házaspár két tagja külön-külön fülkébe ment be szavazni, és beszélgetni kezdtek egymással a két fülke között, amit a szavazatszámláló bizottság tagjainak kérésére sem hagytak abba. Végül a szavazatukat leadták, és távoztak.

Kőbányán az egyik szavazókörben egy választó videofelvételt készített a szavazás menetéről, amit hangosan kommentált. A szavazatszámláló bizottság egyik tagja bedörömbölt a fülke oldalán, az elnök pedig felszólította a választót, hogy fejezze be a „hangos tevékenységet”.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházán a bizottság elnöke észlelte, hogy olyan személy tartózkodik a szavazóhelyiségben, aki nem azért volt ott, hogy szavazzon, és a mobiltelefonját töltötte. Az elnök felszólítására a helyiséget elhagyta, de azt mondta, hogy körbejárja a többi települést is.

Szombathelyen a mozgóurnával együtt esett el a szavazatszámláló bizottság egyik tagja. Neki nem lett baja, de az urna megsérült, szavazat viszont nem esett és nem is eshetett ki belőle, így a bizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy az urnában lévő szavazatokat is rendben meg fogják számolni.

Százhalombattán is a mozgóurnázás közben akadt gond: fertőtlenítőszer folyt a népszavazás szavazólapjainak nyolc példányára, elmosva a bélyegzőt. A szavazólapokat kicserélték.

Nyitókép (illusztráció): MTI / Balázs Attila

#Választás 2022#választás#rendkívüli esemény#szavazókör

Címlapról ajánljuk