Választás 2022

Orbán Viktor: Érett lelki alkatú ember nem azonosul a konfliktus egyik vagy másik szereplőjével

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 29. 11:22

A konfliktus szó alatt az orosz-ukrán háborút értette a miniszterelnök.

Megnyilvánult az orosz-ukrán háborúról a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök. Azt írta: „a politikában felnőtt, érett lelki alkatú embernek van csak helye, aki nem azonosul a konfliktus egyik vagy másik szereplőjével, hanem először is tisztázza, hogy kik vagyunk mi, és mi a viszonyunk ehhez a konfliktushoz.”

Szerinte a népességarányosan a magyarok fogadják be a legtöbb menekültet. Az országnak elsősorban a saját érdekeit kell szem előtt tartania.

Mi nem pocsék, hanem nagyszerű nemzet vagyunk, amely erkölcsileg helyesen jár el. De nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot. Az nem segítség, hogyha elzárjuk az orosz gáz- és olajcsapot, és a magyar gazdaság három nap múlva vagy négy nap múlva megáll – azzal nem segítettünk az ukránoknak.

– írta.

Szerinte az országnak nincs több felelőssége annál, mint amit most tesz, de annak eleget fog tenni ezentúl is.

A kommentszekcióban Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő így reagált: „Tehát mindenki szembe megy a béke autópályáján, csak Putyin és Orbán halad a jó irányba?”


Orbán Viktort már nemcsak Zelenszkij és a nyugati vezetők, de legközelebbi szövetségesei, a V4-es országok kormányai is kritizálják oroszpolitikája miatt. Ezzel az RTL Híradó is foglalkozott:

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

#Választás 2022#orbán viktor#v4#orosz-ukrán háború#facebook#putyin

Címlapról ajánljuk