Választás 2022

Török Gábor: Az ellenzéknek jobb, ha a választók egy megfontoltabb Márki-Zay Pétert látnak

Dévai LászlóDévai László

2022. március 23. 20:21

A politológus szerint a két nagy tömb szavazói olyan messze vannak egymástól, hogy gyakorlatilag nincs esély az átszavazásra.

A politológus a csütörtöki Magyar Narancsnak adott interjújában elmondta, hogy a Fidesz minden új szituációban előbb kivár, majd megmérik a választók reakcióját és majd csak ezután alakítanak ki álláspontot.

Az ellenzéki összefogásnál ez közel sem így működik, Török szerint Márki-Zay Péter képes a háború kapcsán képes volt úgy bemenni a tévébe, hogy nem voltak átgondolt válaszai a legfontosabb kérdésekre.

Török úgy véli, hogy az állandó változtatások, kései reakciók nem szülnek jó vért egy kampányban – írja a HVG.hu. Török szerint a folyamatos korrekció a kampány végén még jól is elsülhet, ugyanis a választók nagy része az utolsó hetekben kezd élénkebben érdeklődni a politika iránt. Ha a választók a voksolás előtt egy megfontoltabb Márki-Zay Pétert látnak, az lényegesen jobb az ellenzéknek, mintha következetesen végigviszik a rossz stratégiát.

Török Gábor szerint a két nagy tömb szavazói olyan messze vannak egymástól, hogy gyakorlatilag nincs esély az átszavazásra. Emiatt aztán mindkét oldal a bizonytalanokra fog koncentrálni a hajrában.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Választás 2022#török gábor#ellenzéki összefogás#fidesz#választások

Címlapról ajánljuk