UEFA

Lipcsében mindig tárt karokkal várják Szoboszlai Dominikot

Szabó SzilárdSzabó Szilárd

2024. október 22. 12:11

Szerdán a Liverpool színeiben tér vissza Szoboszlai Dominik korábbi állomáshelyére, Licspébe. A magyar válogatott csapatkapitánya két és fél évet töltött a Leipzig együttesénél, szeretettel és büszkeséggel emlékeznek rá. A német klub nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője a Fókusz helyszínen forgató stábjának elmondta, nyilvánvaló volt, hogy onnan Európa egyik legjobb klubja fogja elvinni. „Mi nem vesszük a Messiket, hanem kineveljük őket” - mondja Christian Geidus.  

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában Szoboszlai Dominik korábbi csapata, a Lipcse fogadja a játékos jelenlegi együttesét, a Liverpoolt. A magyar játékos a minap a német klub honlapjának úgy nyilatkozott, hogy mindig örömmel tér vissza Lipcsébe, és van olyan korábbi csapattársa, akivel a mai napig tartja a baráti kapcsolatot. Nos, a klubnál is szeretettel és büszkeséggel emlékeznek vissza Szoboszlaira, aki a szerdai meccs előtt „rengeteg kézfogásra és ölelésre számíthat”, mint azt az RB Leipzig nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, Christian Geidus nyilatkozta a Fókusz helyszínen forgató stábjának. 

A szakember visszaemlékezett 2021 januárjára, amikor Szoboszlai Dominik Salzburgból Lipcsébe igazolt. "Már akkor jó játékos volt, és nagyon gyors. A kiválasztásnál nálunk ez is fontos szempont. A vezetőedző Marco Rose korábbról ismerte őt, tudta, hogyan kell kezelni, hogyan tudja kihozni belőle a legtöbbet. Dominik nagyon keményen dolgozott, hogy még magasabb szintre jusson, ami nem egyszerű, hiszen nálunk magasabb szintet csak kevés csapat képvisel. A legutóbbi öt év alapján az UEFA rangsorában a Leipzig a legjobb tízben van. 

Szoboszlai Dominik két és fél évet töltött itt, és ezalatt nem csak játékosként lett jobb, hanem emberként is érettebbé vált. Nyilvánvaló volt, hogy a következő lépcsőfok a számára már egy top-top klub lesz." 

 

Christian Geidus szerint hasonló volt a helyzet, mint Josko Gvardiol esetében, aki a Manchester Cityhez igazolt, de megemlítette Christopher Nkunkut is, akit a Chelsea vitt el. Mint mondja, a Lipcse fölött már csak az a polc van, amelyen Európa legjobb csapatait találjuk. 

„Tudjuk, hogy mi még nem tartunk ott, ugyanakkor abban már most is nagyon jók vagyunk, hogy top játékosokat neveljünk, akikért a legnagyobb klubok versengenek. 

Mi nem vesszük a Messiket, hanem kineveljük őket.”

 

Természetesen a klubnál is követik a korábbi játékosaikat, és nagyon büszkék arra, hogy a legmagasabb szinten is megállják a helyüket. A Lipcsében eltöltött idő alatt Szoboszlai Dominik olyan népszerűségre tett szert, hogy a szerdai meccs előtt rengetegen fogják őt köszönteni, sok kézfogásra és ölelésre számíthat. „Örülünk, hogy viszontlátjuk, mindig tárt karokkal várjuk Lipcsében.” - nyilatkozta Geidus az RTL Fókusz című műsorának.

 

Az UEFA Bajnokok Ligája összes idei mérkőzése látható lesz magyar kommentárral az RTL+ Premiumon.

#UEFA#Sport#Magazin#foci#futball#labdarúgás#bajnokok ligája#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk