Sztárbox

Brasch Bence elmondta, mit vár a döntőben, és milyennek látta Rácz Jenő és Istenes Bence meccsét

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. november 27. 15:28

Berki Mazsit a Sztárbox egyik legnagyobb meglepetésének tartja Brasch Bence, akit arról is kérdeztük: mire számít, kivel meccsel majd a döntőben két hét múlva? A színész életét teljesen átitatta az ökölvívás, a felkészüléshez pedig erős hátországot kapott a Vígszínház társulatától, akik még előadás közben is az ő meccsét nézték.

Vasárnap második kiütéses győzelmét ünnepelhette a Sztárboxban Brasch Bence énekes, színművész. Bár ellenfele, Szegedi Fecsó vállalkozó, influenszer oroszlánként vetette rá magát, Brasch Bence jobbegyenese végérvényesen eldöntötte a mérkőzést:


„Fáradt vagyok, feldolgozom a tegnap estét, de jól vagyok. Örülök, hogy jól sikerült a felkészülés és annak is, hogy Fecsó is jól van” – kezdte az rtl.hu megkeresésére a Vígszínház művésze, akit a nézők toronymagasan győztesnek vártak vasárnap, szavazásunk szerint pedig súlycsoportjában is őt tartják legtöbben esélyesnek a végső győzelemre.

„Örülök, hogy bíznak bennem az emberek, erőt gyűjtök belőle, igyekszem nem megfelelési kényszerként megélni. Tudniuk kell: azért jöttem ebbe a műsorba, hogy az övet elhozzam, és ezért mindent meg fogok tenni. A hátralévő két hetet nagyon meghúzom és mindent bele fogok adni a döntőben” – ígérte Brasch Bence, aki szerint a nézők bizalma mögött az állhat, hogy felismerték: nem ismer lehetetlent és semmilyen helyzetben nem áll meg, elmegy a végsőkig.

Brasch Bence elmondta, mit vár a döntőben, és milyennek látta Rácz Jenő és Istenes Bence meccsét
Fotó: RTL

Hozzátette, a vasárnapi győzelme nem önbizalomlöketet, hanem a hibák kijavításának lehetőségét adta meg számára. „Sokat áldoztam a győzelemért, és ezt meg is élem. Az egész nyaram a felkészüléssel telt, a napjaimat gyakorlatilag a Sztárboxnak szentelem. Azon kívül, hogy játszom a színházban, teljes figyelmemmel a boksz felé fordultam. Ha úgy alakul, még előadás után is lemegyek futni, hajnalban és este tíz után edzek, mert délelőtt próbálok, este fellépek, havi 20-25 előadásom van. Az életem most a boksz és a színház, de úgy látom, kifizetődik” – mondta Brasch Bence, akinek egyelőre megérzése sincsen, kivel kell szembenézni két hét múlva a ringben. Most vasárnap Árpa Attila és Pintér Tibor csapnak össze, a színész szerint mindketten felkészült, erős bokszolók, mindkettőjük mellett szólnak érvek, nagy meglepetés is benne van a levegőben.

Mindkettőjüknek van olyan ütése, amitől bárki lemenne a súlycsoportban. Technikailag Attilát látom felkészültebbnek, de nem láthattunk belőle sokat, mert elég rövid volt az Ervin elleni mérkőzése. Tenyának is volt két hete csiszolnia a tudását. Ott leszek, élőben fogom nézni őket. Bevallom, jól esik, hogy most csak néző leszek

– fogalmazott Brasch Bence, akinek kifejezetten tetszett Rácz Jenő és Istenes Bence nagy érzelmeket generáló mérkőzése. Alapvetően az üzengetés ellen sincsen kifogása, szerinte a „trashtalk” a küzdősportok része, de ezúttal a résztvevők átléphettek egy határt, mert itt már valóban személyes ellentétté fajult a csibészkedés a versenyzők között.

Tetszik vagy nem, ez a típusú odamondogatás benne van a bokszban. Én nem ez a típusú harcos vagyok, szeretek tisztelettel lenni a másik felé, szavakban és minden másban is. De abban a négyszer két percben megkárosítom, elpusztítom. Jenő és Bence mérkőzése zseniális volt, gratulálok nekik. Jenő baromira felkészült, megy előre, szép testtalálatai vannak, Bence pedig belevitte az egyéniségét a bunyóba. Érdekes stílusban bokszol. Élveztem, csodás ökölvívó mérkőzés volt

 – magyarázta a színész, aki Berki Mazsi és Janicsák Veca meccsét még nem tudta visszanézni, az influenszert azonban a Sztárbox egyik legnagyobb meglepetésének tartja.  

Brasch Bence elmondta, mit vár a döntőben, és milyennek látta Rácz Jenő és Istenes Bence meccsét
Szegedi Fecsó is megtapasztalta, milyen kemény Brasch Bence. Fotó: RTL


„Mazsi elképesztően izgalmasan bokszol, jól üti a balegyenest, aztán a csapottat rá. Nyári Dia is félelmetes, erős, nem véletlenül tudta Kírát kipontozni. Ifjabb Schobert Norbi egyszerűen fenomenális volt, kemény volt, felkészült és szépeket ütött. Józan Lacira elképesztően büszke vagyok. Ismerem őt, tudom, hogy egy jámbor gyerek és most legyőzte saját magát. Molnár Áronról pedig tudtam, hogy egy vad fiú, jó barátom, szurkolok neki. Bence is pozitív meglepetés. Erős a mezőny.”

A boksz mint önismereti út

Brasch Bence önismerete is fejlődött, megtanulta, hogy sokkal többre képes, mint azt korábban gondolta magáról. 

Sokkal több gödörből ki tudok jönni, több van bennem, több erő, kitartás. Most már tudom, hogy ha átkattintok az agyamban valamit, akkor azt is meg tudom csinálni, amiről azt hittem, hogy lehetetlen.

A felkészülés kezdete óta nem csak életmódjában egészségesebb, hanem az élethez való hozzáállásában is. „Ott áll velem szemben egy ember, aki le akar mészárolni abban a néhány percben. Erre mentálisan is fel kell készülni. Ez egy csodálatos sport. Biztos vagyok benne, hogy a műsor miatt sokan lemennek majd a terembe, de fontos, hogy csak jó edzőt szabad választani, és időt kell hagyni magunknak, vigyázni kell a megfelelő védelemre. Az első időszakban például egyáltalán nem harcoltam, csak felkészítettek rá. A bokszolni vágyóknak is azt tudom javasolni, hogy adják meg a megfelelő időt és körülményeket az ökölvívásnak” – tette hozzá.

Brasch Bence elmondta, mit vár a döntőben, és milyennek látta Rácz Jenő és Istenes Bence meccsét
Fotó: RTL


Más nézőpontból is pozitív lenyomatot hagyott életében a Sztárbox: színésztársai féltik, drukkolnak neki, támogatják, a Vígszínház erős hátországot ad számára. „Az első meccs után már nem féltettek annyira, mert látták, hogy tudok védekezni. De elképesztő energiákat kapok: előadás közben nézik a meccseket a tévében, írnak, velem vannak. Mindenki, aki tud, eljön a mérkőzésekre, mindenki erről beszél a színházban, a lehető legpozitívabb értelemben.”

Hálás vagyok azért, hogy voltak, akik odajöttek és azt mondták: »Mekkora dolog, hogy a színházban és a bokszban is helyt tudsz állni.« Bizonyítani fogom két hét múlva, hogy rászolgáltam a bizalomra.


Nyitókép: RTL

#Sztárbox#brasch bence#istenes bence#boksz#rácz jenő#Berki Mazsi#árpa attila#pintér tibor#ma

Címlapról ajánljuk