Sport

Súlyos vereséggel indította a Nemzetek Ligáját a magyar labdarúgó-válogatott

Ferkai MarcellFerkai Marcell

2024. szeptember 7. 22:49

A magyar labdarúgó-válogatott váratlanul nagy különbségű vereséget szenvedett Németországtól a düsseldorfi Nemzetek Ligája-mérkőzésén. A szünetben még csak egy góllal vezetett a házigazda, a végeredmény viszont 5-0 lett.

Az első félidő nem olyan játékot hozott, mint amilyet vártunk, pedig az első percek még jól alakultak magyar szempontból: a németek alig tudtak kijönni a saját térfelükről. Aztán magához tért Julian Nagelsmann csapata. Előbb Szoboszlai mentette a gólvonalon Tah fejesét, később egy gyors ellentámadásnál Füllkrug lövését védte Gulácsi.

A 27. percben viszont már megszületett a németek vezető találata. Wirtz remekül kevergetett a jobb szélen, beadása után pedig sakk-mattra kijátszották a helyzetet: Raum, Musiala, Füllkrug volt a labda útja, utóbbit ünnepelhették (1-0). A 32. percben Kerkez beadását követően Sallai egyből lőtt, de az égbe, ám még mielőtt megnyugodtunk volna, Havertz kapufát fejelt.

Az első félidőből hátralévő időben már egyre több labdát vesztettek saját térfelükön Szoboszlaiék, szerencsére újabb gól nem esett. Ez elsősorban Havertz lelkén száradt, aki a 45. percben, miután egy pazar csellel ziccerbe került, csúnyán mellé lőtt.

Úgy mentek szünetre a csapatok, hogy a gólszerzési kísérletek aránya 8:3 volt, nem ide.

A második félidő viszont egészen lidércesre sikerült. Pedig a szünetben Negót váltó Bolla még ziccerben is volt Sallai átadása nyomán, ám Andrich parádésan blokkolt. Utólag azt mondhatjuk: feltehetően akkor is sima német győzelem születik, ha itt összejön a mieinknek az egyenlítés.

Így viszont különösen csúnya lett a vége. Kezdődött minden azzal, hogy az Andrich-mentés nyomán kapott magyar szögletből Musiala rúgott gólt a túloldalon (2-0), pedig volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, sikerül őt megállítani. A 66. percben aztán Wirtz lőtt remekül a rövid alsóba (3-0), és ezzel nagyjából el is dőlt a három pont sorsa.

A 72. percben Havertz megint a kapufát találta el, öt perccel később viszont teljesen eldugták a labdát a németek, a végén pedig Pavlovic talált a kapuba, a leshatárról indulva (4-0).

Marco Rossi újabb és újabb cserékkel próbált javítani a helyzeten: beküldte a nyári Eb-n a Skócia elleni mérkőzést megnyerő Csoboth Kevint, aki egyszer szembe is került Ter Stegennel, ám a német kapus nagy védést mutatott be.

Egy perccel később jött a büntetés, méghozzá egy büntető képében. Havertz szólózott, a 16-oson belül Orbán buktatta, a megítélt 11-est pedig a sértett kényelmesen a bal alsóba gurította (5-0). Két kapufa után immár gólt ünnepelhetett Havertz, és mint utóbb kiderült, ezzel be is állította a végeredményt.

Bosznia ellen kedden mindenképp javítania kell a magyar válogatottnak.

A nyitóképen a németek kapusa, Marc-André ter Stegen. Fotó: Reuters

#Sport#foci#futball#labdarúgás#vereség#németország#ma

Címlapról ajánljuk