Sport

Főhet a feje Ancelottinak: egyetlen belső védője maradt a Real Madridnak

Szabó SzilárdSzabó Szilárd

2024. szeptember 6. 12:16

Nacho eligazolt, akit szerettek volna, végül nem jött, a saját nevelésű fiatal súlyosan megsérült, most pedig Éder Militao is kidőlt. 

Nem először kerül bajba a Real Madrid a belső védők hiánya miatt. Az utóbbi idényekben többször is előfordult, hogy alapvetően más posztokon hasznosabb játékosokat kellett hátravinnie Carlo Ancelotti vezetőedzőnek. Most újra ez a helyzet, miután Éder Militao szerdán, a brazil válogatott egyik edzésén izomsérülést szenvedett.

Az előző idény végén a klub eleve arra számított, hogy még egy évig megtarthatja a hatszoros BL-győztes Nacho Fernándezt, ám a játékos végül már idén nyáron eligazolt Szaúd-Arábiába. Az osztrák klasszis, David Alaba súlyos sérülése a vártnál lassabban gyógyul, november előtt biztosan nem számíthat rá a szakmai stáb, de valójában teljesen bizonytalan a visszatérésének ideje. Nem véletlen, hogy a madridiak a nyáron kivetették a hálójukat a Lille 18 éves tehetségére, Leny Yoróra, közel 40 millió eurót áldoztak volna rá, ő viszont inkább a Manchester United 63 milliós ajánlatára bólintott rá.

Ezután már nem volt B-terv, az átigazolási időszak lezárult, Ancelottinak adva volt a kerete két belső védővel: Rüdigerrel és Militaóval. Illetve gondolt egyet az olasz szakember, és az amerikai felkészülési túrára elvitte a csapattal a klub utánpótlásában pallérozódó, 17 éves Joan Martínezt. A fiatal védő váratlanul meggyőző teljesítményt nyújtott, ám mielőtt még fellélegezhettek volna Madridban, Martínez a csapat augusztus 9-i edzésén súlyosan megsérült, elszakadt a térdszalagja. 

A múlt hét végén, spanyol bajnokság legutóbbi fordulójában, a Betis elleni meccsen újabb két játékos dőlt ki: a középpályás Dani Ceballos 6-8 hétre, míg a belső védőként is használható Aurélien Tchouaméninek a bal lábfejével vannak gondok – ez nem új keletű, hasonló sérülés miatt kellett kihagynia az idei Bajnokok Ligája-döntőt is. 

Nem csak a védőkkel van bajban a Real Madrid

És ha már Dani Ceballos és a középpálya… A Real Madrid hét középpályásából jelenleg négyen sérülés miatt nem bevethetők, marad Federico Valverde, a jövő hétfőn 39. születésnapját ünneplő Luka Modric és a török reménység, Arda Güler – utóbbi még ezekben a nehéz hetekben sem igazán kapott lehetőséget Ancelottitól. 

Nagy kihívás előtt áll tehát a címvédő az idei Bajnokok Ligája indulásakor, ám ha van klub, mely ebben a sorozatban általában jól veszi a kihívásokat és akadályokat, akkor az épp a Real Madrid, amely az utóbbi tizenegy kiírásból hatszor megnyerte a BL-t, a klub játékosai összesen már tizenötször emelhették a magasba a legértékesebb európai futballtrófeát. 

#Sport#real madrid#BL#bajnokok ligája#sérülés#carlo ancelotti

Címlapról ajánljuk