Sport

Az olimpia hőse: az egyiptomi vívónő, aki hét hónapos terhesen lépett a pástra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 30. 14:57

Nada Hafez így is legyőzte a világranglista 10. helyezettjét.

Úgy tűnhet, hogy ketten léptünk a pódiumra, de igazából hárman voltunk! Én, az ellenfelem és az én hamarosan világra érkező kisbabám!

– ezt írta Instagramon hétfőn közzétett fotójához Nada Hafez egyiptomi kardvívó, gyakorlatilag így jelentve be, hogy babát várva versenyzett a párizsi olimpián. A sportolónő büszkén tudatta, hogy a legjobb 16 között végzett, és arról írt, hogy a várandósság miatt testileg és lelkileg is megterhelő felkészülési időszak számára és babája számára is nagy kihívás volt, és nem volt könnyű megtalálni az egyensúlyt a magánélet és az élsport között, de így is megérte.


A várandóssága hetedik hónapjában járó Nada Hafeznek a párizsi volt a harmadik olimpiája, de mint írta, számára ez volt a legkülönlegesebb, mert ezúttal „egy kis olimpikonnal” a szíve alatt versenyezhetett.

Nada Hafez jól kezdett hétfőn: legyőzte a világranglista 10. helyén álló amerikai Elizabeth Tartakovskyt, írja a Telex. Ezután azonban 15:7-re kikapott a dél-koreai Cson Hajongtól, így 16. helyen zárta a női kardvívást. Hafeznek a mostani a legjobb olimpiai eredménye.

Az olimpia hőse: az egyiptomi vívónő, aki babát várva lépett a pástra
Fotó: Al Bello/Getty Images

Az orvos végzettségű sportolónő Instagram sztoriban azt is írta, hogy azért hozta nyilvánosságra héthónapos várandósságát, hogy felhívja ezzel a figyelmet az egyiptomi nők kitartására és keménységére. „Nem én vagyok az első és egyetlen sportoló, aki babát várva versenyzett” – tette hozzá, rámutatva, hogy a várandósság más nőket sem tartott vissza korábban a sportolástól.

Nyitókép: Carl Recine/Getty Images

#Sport#egyiptom#várandósság#vívás#kardvívás#nada hafez

Címlapról ajánljuk