Sport

Sátánista olimpiamegnyitó: nem ártana, ha Elon Musk és a többi bigott keresztény elolvasna egy-két történelemkönyvet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 28. 7:36

Elon Musk szerint „extrém módon tiszteletlen volt a keresztényekkel szemben” az olimpiai nyitóünnepség kezdő jelenete, mások szerint sátánista volt a Gojira francia metálzenekar előadása. Mindezzel kapcsolatban többen rámutattak, hogy nem ártana, ha Elon Musk és a többi bigott keresztény elolvasna egy-két történelemkönyvet.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, felháborodottan reagált az amerikai keresztény, konzervatív jobboldal több ismert alakja a párizsi olimpia megnyitóünnepségére, ami szerintük több elemében is „pogány”, „sátánista”, „degenerált” volt. Főleg az zavarta őket, hogy az ünnepségen meleg és transz emberek is részt vettek, sőt, Leonardo da Vinci híres festményét, az Utolsó vacsorát is megidézték.

A kritikus hangokhoz csatlakozott Elon Musk, űripari, autóipari mágnás is. Az amerikai milliárdos kijelentette, hogy a jelenet „extrém módon tiszteletlen volt a keresztényekkel szemben”, válaszolva egy posztra, aminek írója közölte, hogy el kell utasítani a „degeneráltságot”, majd Musknak válaszolva azt is írta, hogy „élőben nézzük a nyugati civilizáció összeomlását”.

A legnagyobb felháborodást talán a nyitóünnepség kezdő jelenete váltotta ki, amiben a Gojira francia death-math metál zenekar Marina Viotti operaénekessel együtt a Conciergerie ablakaiból adott elő egy súlyos metálriffekkel, halálhörgéssel, hajrázással turbózott számot, lángot lövellő, vérfürdőt idéző díszletek közt, amihez a lefejezett Marie Antoinette és többi hasonló sorsú francia arisztokrata asszisztált.

A sátánistának, keresztényellenesnek kikiáltott jelenet itt tekinthető meg:


Kimberly Chrisman-Campbell, a Stanford Egyetem történésze Twitteren (X) arra hívta fel a francia történelemben járatlan amerikaiak figyelmét, hogy Conciergerie konkrétan az a börtön volt, ahol kivégzésük előtt Marie Antoinette-et és társait lefejezésük előtt fogva tartották 1793-ban. A Gojira és Marina Viotti közös száma pedig a "Ca Ira" francia forradalmi himnusz feldolgozása volt:


Maz Jovanovich úgy fogalmazott, hogy aki szerint sátánista volt a forradalmi történéseket felelevenítő előadás, jó hasznát venné egy-két történelemkönyvnek:


Mike Stuchbery német újságíró szerint a francia forradalom hatalmas mérföldkő volt a francia történelemben, nem érti, hogy a fenébe lehet a keresztényekre nézve tiszteletlen ennek megidézése:


A megnyitón előadott dal ugyanis a népnyúzó nemesség lámpavasra húzásáról szól (lehet, hogy inkább ez aggaszthatja a világ leggazdagabb emberét?):


Végezetül arra is érdemes kitérni, hogy a death-prog-math metált játszó Gojira, a világ legismertebb francia metálzenekara egy fikarcnyit sem sátánista, szövegeik fókuszában leggyakrabban a környezetvédelem áll:


Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

 

#Sport#olimpia#párizs#elon musk#sátánista#gojira

Címlapról ajánljuk