Sport

Csúnyán letarolta a szerdai vihar a McLaren bázisát a Hungaroringen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 18. 18:52

A hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjra készülő brit csapat otthonának tetejét letépte a szerdai vihar, nem is fogadnak idén senkit.

Szerda délután komoly felhőszakadással kísért vihar söpört végig Mogyoród térségén, aminek következtében özönvíz zúdult a Hungaroringre is. A hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjra készülő csapatokat sem kímélte a vihar, a boxutcában bokáig állt a víz.


A legrosszabbul a McLaren csapata járt, az ő bázisuknak a tetejét letépte a szél, komoly károkat okozva az épületben, írja a Crash.


A csapat csütörtökön be is jelentette, hogy idén nem tudnak fogadni látogatókat, az épület (azaz a McLaren Team Hub) jelenleg nem alkalmas sem a vendégek, sem a média képviselőinek vendégül látására.


A jelek szerint rájár a rúd a brit csapatra, a spanyol nagydíjon tűz ütött ki a McLaren épületében, a barcelonai pálya boxutcájához a tűzoltókat is riasztani kellett, hogy megfékezzék a lángokat és kimenekítsék a vendégeket.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint a hétvégén már nem várható a szerdaihoz hasonló ítéletidő: pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, a szombati időmérőn lehet időszakos eső, rövid futó zápor, míg a vasárnapi futam idején száraz, meleg időre számíthatnak a Hungaroringre kilátogatók. Mindhárom nap 30-31 fok körüli meleg valószínű, közölte a HungaroMet csütörtökön az MTI-vel. 

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

#Sport#forma-1#hungaroring#magyar nagydíj#vihar#felhőszakadás#mclaren

Címlapról ajánljuk