Sport

Apja biztatta, Angyalföldön focizik tovább Pintér Attila fia

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 23. 10:23

Pintér Filip játékjogát az NB II-es Vasas FC szerezte meg ingyen.

A Vasas FC szerződtette a magyar futballválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Pintér Attila fiát, írja a Nemzeti Sport. Az eddig a Szombathelyi Haladásban focizó 18 éves Pintér Filip szabadon igazolhatóvá vált, így az NB II-es klub ingyen szerezte meg a 193 centiméter magas csatár játékjogát.

„Pintér Filip kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, tehetséges center. A jövő embere lehet, de 2005-ös születésűként a fiatalszabályt is figyelembevéve már ebben a szezonban hasznos tagjává válhat csapatunknak. Az osztrák utánpótlásban pallérozódva megfelelő mentalitást, az előző szezonban a felnőttek között pedig némi felnőttrutint is szerezhetett” – nyilatkozta Nagy Miklós sportigazgató a vasasfc.hu-nak.

Volt több megkeresésem is, a Vasas mellett döntött, hogy komoly múlttal rendelkező, nagy klub, és motiváló a cél is, vagyis a feljutás kiharcolása. Édesapám is azt javasolta, hogy válasszam a Vasast

– mondta Pintér Filip, aki az elmúlt években osztrák korosztályos csapatokban, többek között a Sportunion Mauerben, a TWL Elektrában, valamint a Rapid Wienben futballozott. Az utóbbiban 62 mérkőzésen 22 gólt szerzett. Az U16-osokkal a 2021/22-es idényben bajnokságot nyert, míg az U18-asokkal két ezüstérmet szerzett.

Hazatérése után a Haladáshoz került, ahol a legutóbbi bajnoki szezonban 22 meccsen lépett pályára, 5 gólt szerezve.

Nem szeretek előre ígérgetni, legfeljebb annyit, hogy minél jobban szeretnék szerepelni és hozzájárulni ahhoz, hogy a Vasas elérje a céljait

– nyilatkozta Pintér Attila fia.

Nyitókép: Vasas FC / Facebook

 

#Sport#futball#pintér attila#vasas#igazolás#pintér filip

Címlapról ajánljuk