Sport

A foci-Eb-ről lemarad, mégis sztárcsapatok versenyeznek érte

Ferkai MarcellFerkai Marcell

2024. június 7. 17:26

Leny Yoro szerződtetéséért a PSG, a Liverpool, a Real Madrid és a Manchester United is csatába vonult. De ki nevet a végén?

2011-ben a Real Madrid egy mindössze 18 éves francia belső védőt szerződtetett. Aki 7 évvel később a világbajnok francia válogatott húzóembere volt. Raphael Varane-ról beszélünk.

2024-ben a Real Madrid lehet, hogy egy mindössze 18 éves francia belső védőt szerződtet. 

Aztán lehet, hogy az egészből nem lesz semmi. A friss BL-győztes spanyol klub ugyanis (bónuszokkal együtt) „csupán” 40 millió eurót szánna Leny Yoro (hiszen róla beszélünk) szerződtetésére, a Lille viszont akár 60 milliót.

Közben a hírek szerint ott legyeskedik a Manchester United, korábban „becsekkolt” a Liverpool is, és még a januárban kikosarazott Paris Saint-Germain sem tett le teljesen Yoróról.

Látva, milyen jól helyt állt még Mbappéval és a többi PSG-csatárral szemben is a fiatal védő, ezen nem kell meglepődnünk.


Yoro viszont a Real Madridba vágyik.

Az ügynök személyén aligha fog múlni: Jorge Mendesnek Cristiano Ronaldót és José Mourinhót is sikerült eljuttatnia a királyi gárdához. Mivel Yoro jövőre, szerződése lejártával ingyen távozhatna a Lille-től, a klub jobban teszi, ha ezen a nyáron elfogadja valamelyik ajánlatot,

Paulo Fonseca vezetőedző is arról beszélt, hogy Yoro ősztől már nem náluk játszik – hanem Európa egyik legjobb klubjában.

„Tizenhat évesen mutatkozott be nálunk. Egyszerre nagyon ambiciózus és roppant fegyelmezett – nyilatkozta a szakember. – Sokat nőtt, és bár még mindig egy kölyök, igazán érett, óriási kvalitásokkal. Nagyon fókuszál, nagyon koncentrál, és mindennap tanulni akar.

Nincs kétségem afelől, hogy a modern futballban a világ egyik legjobb belső védője válhat belőle.


Az elemzések arról árulkodnak, hogy a játék szinte valamennyi elemében jó, légi párbajt például alig-alig veszít, de amiben kiemelkedő, az a labda nélküli teljesítménye. Olyan szinten olvassa a játékot, hogy a jövőben is nehéz lesz rajta túljutni.

A franciák Eb-keretében hiába keressük Yoro nevét, de ez érthető. Talán a világ egyetlen szövetségi kapitányának sincs akkora merítési lehetősége (minden poszton!), mint Didier Deschamps-nak. 

Ha nem is az Európa-bajnokságon, de a következő szezonokban még sokat fogunk hallani Leny Yoróról.

Nyitókép: Jean Catuffe/Getty Images

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#leny yoro#Lille#ligue 1#real madrid#manchester united#psg#liverpool#didier deschamps

Címlapról ajánljuk