Sport

Parádés magyar kajaksiker: Kiszli Vanda két aranyat is elhozott Brandenburgból

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 3. 10:39

A magyar versenyzők kilenc érmet szereztek a hétvégén a németországi maratoni kajak-kenu világkupán.

A magyar versenyzők kilenc érmet, közte két aranyat szereztek a hétvégén a németországi Brandenburgban, az idei egyetlen maratoni kajak-kenu világkupán, írja az MTI.

A viadal első napján a rövidkörös számoké volt a főszerep. Női kajakban (3,4 km) Kiszli Vanda győzött, Sinkó Panna pedig bronzérmes lett, és ifjúsági korosztályban is jutott dobogós hely a magyaroknak a kajakos Reisz Janka (2.), Kmetyó Klaudia (3.) és Kovács Márkó (3.) révén.

Bemutató számként debütált a vegyes váltó is, ebben a szintén kajakos Tokai Zsófia második lett egy nemzetközi csapat tagjaként.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség facebookos beszámolója szerint a vasárnapi hagyományos versenyek is hoztak magyar sikereket. A kilencszeres világbajnok Kiszli ezúttal is megállíthatatlan volt, s a 26,2 kilométeres verseny végén Csépe Panna ért be mögötte másodikként. Az ifiknél Reisz Janka a második helyen végzett a 19 kilométeres versenyen.


Nyitókép: Kiszli Vanda a női kajak egyesek 5000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világkupaversenyen 2024. május 12-én – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Sport#kajak-kenu#világkupa#Brandenburg#kiszli vanda

Címlapról ajánljuk