Sport

Bravúr: aranyéremmel tért vissza Milák Kristóf a nemzetközi mezőnybe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 29. 20:38

Milák Kristóf 100 méter pillangón aranyérmet nyert a Mare Nostrum nemzetközi úszóversenyen, így tért vissza a nemzetközi mezőnybe.

Milák Kristóf 100 méter pillangón aranyérmet nyert a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán, írja az MTI.

A Honvéd 24 éves klasszisa, aki az áprilisi országos bajnokságon egy év szünet után versenyzett újra, a 2022-es római Európa-bajnokság óta szerdán első alkalommal ugrott medencébe nemzetközi viadalon.

Milák először az 50 méter gyors döntőjében volt érdekelt, ahol 22,25 másodperces idővel negyedik lett – ebben a számban bő hónapja a Duna Arénában olimpiai szintet érő 21,89-es olimpiai szintet érő egyéni csúccsal nyert. A magyar úszó egy századdal maradt le az ezüstéremtől, amely holtversenyben lett a olasz Alessandro Miressié és a holland Kenzo Simonsé. A számot London olimpia bajnoka, Rio de Janeiro és Tokió ezüstérmese, a 33 éves francia Florent Manaudou nyerte éppen Milák áprilisi idejével. A szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 22,33 másodperccel holtversenyben hatodik lett.

Ezt követően a 100 méter pillangó fináléjában is érdekelt volt Milák, a szám ötkarikás ezüstérmeseként 50,95 másodperces idővel diadalmaskodott, ezzel beállította saját, 2021-es versenyrekordját, az országos bajnokságon győztes teljesítményéből pedig öt századot faragott.

Milák Kristóf visszatérésével az RTL Reggeli is foglalkozott:


Nyitókép: Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 10-én – Fotó: MTI/Kovács Tamás

#Sport#milák kristóf#úszás#mare nostrum#pillangó

Címlapról ajánljuk