Sport

„Felteszi a térképre Magyarországot” – Kabát Peti, Gundel Takács Gábor, Matthesz Flóra, Puskás Peti és Rácz Jenő a budapesti BL-döntőről

Kiss BalázsKiss Balázs

2024. május 24. 14:55

2026-ban a sorozat történetében először Budapesten rendezik az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét. Az RTL sportszerető hírességeit és a következő szezontól az RTL+-ra költöző BL-közvetítések képernyőseit kérdeztük, mit jelent számukra, hogy a Puskás Aréna ad majd otthont a világ egyik legfontosabb sporteseményének.

Szerintem ez egy óriási megtiszteltetés a magyar focinak, a magyar sportnak

– kommentálta a hírt Kabát Péter, aki ugyan az aktív focival már jó ideje felhagyott, de a mai napig sokszor még alacsonyabb osztályú meccseket is megnéz. A Puskásban is többször megfordult már szurkolóként, és alig várja, hogy a 2026-os BL-döntőt is a helyszínen izgulhassa végig.

„Mindenképpen szeretnék kint lenni” – mondja a 16-szoros válogatott csatár, aki azt is reméli, hogy a következő két év elég lesz kedvenc csapatának, az AS Romának arra, hogy összeszedje magát, és nekik szurkolhasson majd a lelátón.

Puskás-Dallos Peti bár nem volt hivatásos labdarúgó, a Magyar Színészválogatott csapatkapitányaként szintén közeli viszonyban van a labdával. Ő arról álmodik, hogy pályára is léphet a BL-döntő előtt.

Mekkora lenne, ha a 100 éves színészválogatott SZÚR-t (színészek-újságírók rangadót) játszhatna a Bajnokok Ligája fináléja előtt!

„Felteszi a térképre Magyarországot” – Kabát Peti, Gundel Takács Gábor, Matthesz Flóra,  Puskás Peti és  Rácz Jenő a budapesti BL-döntőről
Fotó: Puskás-Dallos Péter Facebook-oldala

A Konyhafőnök zsűritagja, Rácz Jenő is szereti a sportot, ám nem csak emiatt örül a BL-döntőnek. „Tök jó! Felteszi a térképre Magyarországot, ami nemcsak a focinak, hanem a turizmusnak is jót fog tenni, így a vendéglátásnak is. Szóval nagyon várom” – lelkendezett a sztárséf.

Hasonló véleményen van Gundel Takács Gábor, a következő szezontól három évre az RTL+-ra költöző Bajnokok Ligája-közvetítések egyik kommentátora is. 

A BL-döntő hétvégéjén mindenki Budapestre fog figyelni, sőt egész évben minden stadionban az lesz kiírva, hogy road to Budapest. Azt gondolom, hogy egy ilyen pici országnak nem könnyű megmutatnia magát, az egyik ilyen lehetőség erre a sport.

Ha egy-egy ilyen kaliberű sporteseménynek van magyar vonatkozása, akkor mi is részesévé válunk valami kiemelkedő dolognak. A résztvevők majd elismerően bólogatnak, hogy ez egy szép város, egy jól szervezett esemény. Ez növeli az önbecsülésünket és a hitünket abban, hogy bár kicsik vagyunk, de nem vagyunk tehetségtelenek.”

Gundel Takács közvetített már világbajnoki, Eb- és BL-döntőt is – eddig mindig külföldön. Ám a legjobb érzés szerinte sportkommentátorként az, amikor itthonról dolgozhat.

A BL-közvetítések egyik műsorvezetője, Matthesz Flóra úgy tudja, az MLSZ már régóta munkálkodott azért, hogy BL-döntőt rendezhessenek Budapesten.

Szuperkupa-döntőnek adott már otthont Budapest, de azért tudjuk, hogy a klubfociélet legnagyobb eseménye az a BL-döntő. 

„Felteszi a térképre Magyarországot” – Kabát Peti, Gundel Takács Gábor, Matthesz Flóra,  Puskás Peti és  Rácz Jenő a budapesti BL-döntőről
Az UEFA-csapat RTL-es műsorvezetői: Nagy Viktor, Matthesz Flóra és Haraszti Ádám

Ahogy az is biztos, hogy a 2026-os finálé az RTL Magyarország képernyőin lesz majd látható, csakúgy, mint 2025-ös BL-döntő, hiszen a következő szezontól az RTL+ lesz a hazai közvetítések elsőszámú felülete.

Bővebb információ az RTL+ szolgáltatásról és előfizetésről: 
www.rtlplusz.hu 
https://rtl.hu/rtlplusz/csomagok

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

 

#Sport#gundel takács gábor#rácz jenő#matthesz flóra#puskás-dallos peti#kabát peti#UEFA#bajnokok ligája#döntő#vélemény#puskás aréna#RTL+#foci

Címlapról ajánljuk