Ki kellett venni a veséjét, miután szabálytalankodtak ellene a meccsenA szerb Borisa Simanic veséjét el kellett távolítani, miután a kosárlabda-világbajnokságon egy dél-szudáni játékos csúnyán hason könyökölte.
Sport

Olyan durván szabálytalankodott a kosaras, hogy szerb ellenfelének ki kellett venni a veséjét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 4. 15:02

A szerb Borisa Simanic veséjét el kellett távolítani, miután az Ázsiában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon egy dél-szudáni játékos csúnyán hason könyökölte.

Komplikációk miatt el kellett távolítani a szerb Borisa Simanic egyik veséjét, miután ütést kapott testére a Távol-Keleten zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon, írja az MTI.

A 25 éves játékost a múlt szerdán rendezett, Dél-Szudán elleni 115-83-as siker alkalmával ütötte hason könyékkel egyik ellenfele, ezért le kellett cserélni. Kórházba került, ahol augusztus 30-án megműtötték.


Borisa Simanic a beavatkozás során sok vért vesztett, majd kiderült, hogy újabb operációra van szükség, mivel komplikációk léptek fel. Ezért el kellett távolítani a sérült szervet, közölte a szerb szövetség.

A szerbek a Zaragozában légiós Simanic nélkül folytatják szereplésüket a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban megrendezett vb-n, és kedden a litvánok elleni negyeddöntőben érdekeltek.

Nyitókép: Simanic a Dél-Szudán elleni múlt hét szerdai meccsen – Fotó: Liu Lu/VCG via Getty Images

#Sport#kosárlabda#szerbia#dél-szudán#fault#vese

Címlapról ajánljuk