Sport

Videó: tizenegyszer pördült meg a magasban a NASCAR-versenyző autója

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 28. 15:08

Minden idők egyik legbrutálisabb bukását produkálta Ryan Preece a szombati daytonai futam 156. körében, amikor versenyautója a levegőbe katapultált egy kis koccanás után.

Hatalmasat bukott versenyautójával Ryan Preece a szombati NASCAR-futamon, a Daytona International Speedway versenypályán. A verseny 156 körében Preece autójának orra hozzáért az előtte száguldó Erik Jones lökhárítójához.

Ennél a sebességnél ez a kis koccanás azt eredményezte, hogy Preece Stewart-Haas Racing Ford autója letért az ideális ívről, keresztbe fordult a pályán és oldalazva csúszott tovább, ettől elveszítve minden aerodinamikai tapadását. Az autó a levegőbe emelkedett majd tizenegyet pördülve csapódott végül a pálya melletti füves területbe.

 

A Stewart-Haas Racing csapat mérnökeinek köszönhetően a versenyzőt megvédte a karosszéria belső szerkezete, így a 32 éves versenyző gyakorlatilag ép bőrrel megúszta a brutális bukást, saját lábán szállt ki a roncsból, és vasárnap pár óra megfigyelés után haza is engedték a kórházból, írja a nascar.com.

#Sport#autósport#Nascar#egyesült államok#daytona#ryan preece

Címlapról ajánljuk