Sport

Kivédte a tizenegyest, majd megállt a szíve egy belga kapusnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 14. 10:25

A tragédia a belga amatőr bajnokság egyik szombati mérkőzésén történt.

Életét vesztette szombaton Arne Espeel, a KVC Winkel Sport belga futballklub tartalékos (B) csapatának kapusa, írja a Nieuwsblad.

Az amatőr első osztályban játszó KVC Winkel B szombaton a Westrozebek csapatát fogadta. A második félidő 15. percében, 2-1-es állásnál a bíró büntetőt ítélt a vendégcsapatnak.

A hazaiak kapusa, Arne Espeel sikeresen kivédte Mohammed El Bagdadi tizenegyesét. Espeel felkiáltott, hogy „igen!” majd hirtelen összeesett.

A földön fekvő 25 éves sportoló rémisztően rángatózni kezdett, mire odarohantak hozzá klubtársai. A hirtelen szívmegállás tüneteit produkáló kapust igyekeztek újraéleszteni, a mentők defibrillátorral is próbálták kiütni a szívét, de nem jártak sikerrel. Espeelt kórházba vitték, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.


„Mindannyiunkat megviselt a halála. Fiatal kora óta velünk játszik, és mindenki szerette. Érthetetlen, hogy egy ilyen fiatalemberrel ilyesmi megtörténhet” – közölte a belga klub.

Espeel 20 éves öccse, Aaron is a csapat tagja, a sérülés miatt cserepadon ülő focistaa pálya széléről nézte végig bátyja halálát.


Arne Espeel halála az egész várost megdöbbentette, hétfőn több mint ezren vettek részt a stadionhoz tartó gyászmeneten, és helyeztek el virágokat a kapunál.

Nyitókép: winkelsport.be

#Sport#belgium#futball#szívleállás#kapus

Címlapról ajánljuk