Sport

Hári János pakkot kapott: 750 ezer forintos büntetést kell fizetnie

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 2. 19:04

A Fehérvár jégkorongozója a vasárnapi Magyar Kupa-döntő szünetében egy tévéinterjúban csalással vádolta meg az egyik játékvezetőt. A szurkolók gyűjtést indítottak.

Hári János, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának csatára 750 ezer forintos bírságot kapott, mert a vasárnapi Magyar Kupa-döntő harmadszünetében egy tévéinterjúban csalással vádolta meg az egyik játékvezetőt, írja az MTI.

Hári Sós Dániel játékvezetőről így beszélt élő adásban az M4 Sportnak

a bírók kicsit próbálják elcsalni a meccset, de ezt már megszoktuk a Sós Danitól, úgyhogy ez sem zavar minket túlságosan.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön hozta meg ítéletét. A határozat ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.

Az MJSZ honlapján olvasható közlemény szerint a testület a bizonyítékokat és nyilatkozatokat értékelve tényként állapította meg, hogy Hári különösen súlyos fegyelmi vétséget követett el, amikor a mérkőzés hivatalos személyét, személyeit nagy nyilvánosság előtt sértegette, és őket nyilvánvaló részrehajlással vádolta.

A bizottság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a játékos csapatának kapitánya, a válogatott tagja, ily módon magatartásával irányt, példát kell mutatnia a jégkorongsport minden résztvevője számára. Szintén súlyosbító körülményként értékelte, hogy sportszerűtlen magatartását a televízió nagy nyilvánossága előtt követte el, a hazai jégkorong egyik legnagyobb rendezvényén, a Magyar Kupa döntőjén.

Enyhítő körülmény volt, hogy a játékos korábban nem állt eljárás alatt, hasonló fegyelmi vétséget nem követett el. A bizottság a döntéshozatal során figyelembe vette, hogy Hári János klubjának honlapján megjelent nyilatkozatában közölte: tisztában van tettének súlyával és magatartásának lehetséges következményeivel. Ezen kívül a csatár elnézést kért viselkedéséért.

A székesfehérvári jégkorongcsapat szurkolói gyűjtést indítottak Hári büntetetésének kifizetésére.


Az MK-döntőben 2-2-es döntetlen után a Budapest JAHC büntetőkkel verte az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 csapatát.

Nyitókép: Hári János, a Hydro Fehérvár AV19 játékosa az osztrák jégkorongligában (ICEHL) megrendezett Hydro Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana mérkőzésen a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokban, 2023. január 20-án – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#jégkorong#hári jános#büntetés#csalás

Címlapról ajánljuk