Sport

Utolérte a rezsiválság a magyar focit: bezárják télire a Honvéd stadionját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 2. 19:22

A tavaly megnyitott Bozsik Aréna nyitvatartása az energiaválság áldozata lett, a stadionra a Fradi elleni november 13-i meccs után határozatlan időre lakat kerül.

Költségkímélő megfontolásból bezárja télire a Budapest Honvéd FC a stadionját, írja a Telex. A Honvéd szerdai közleménye szerint ahhoz, hogy a klub működőképes maradhasson, döntöttek többek között a Bozsik Aréna bezárásáról is.

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés lesz idén az utolsó, amire jegyet válthatnak a nézők. Ezután a klub bezárja a tavaly márciusban átadott új Bozsik Arénát. Az újranyitásról január végén dönt majd a klub vezetősége, mérlegelve „a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is”.

A költségcsökkentő, válságkezelési intézkedések részeként ezen kívül október 1-től

  • nem használják a pályafűtést,
  • a klub intézményeiben szabályozzák a központi hőmérsékletet és az energiafelhasználást,
  • távmunkarendet vezettek be ott, ahol ez megvalósítható,
  • átszervezték a Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályáinak világítása, illetve a pályakarbantartási munkák csökkentése érdekében,
  • bezárták a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit és egyéb kiszolgáló helyiségeit, illetve korlátozták a Honvéd Shop nyitvatartását.

„Mindezek mellett vizsgáljuk, hogy milyen további lehetőségeink vannak a drasztikusan megnövekedett költségek fedezésére ebben a rendkívüli gazdasági helyzetben” – zárult a Honvéd közleménye.

A magyar futballbajnokság egyébként november közepétől a katari világbajnokság és a téli szünet miatt leáll, és csak január végén folytatódnak a meccsek, emlékeztet a Telex cikke. Honvéd a téli szünet után január 28-án, Újpesten játszik először.

Ahogy arról a Híradó beszámolt, a debreceni DVSC-stadionban november 9-én játsszák az utolsó mérkőzést, utána csak az állagmegóvás érdekében fűtik a hatalmas épületet. A székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban is lecsavarják a fűtést az előttünk álló télen.

Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Sport#rezsiválság#honvéd#bozsik stadion

Címlapról ajánljuk