Sport

A fél éve raboskodó Boris Becker jógázni tanítja társait a börtönben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 20. 9:15

A csődbűntett miatt két és fél év szabadságvesztésre ítélt egykori német teniszlegendának még gyúrni is van ideje.

Boris Becker körülményekhez képest jól érzi magát és igyekszik beilleszkedni a börtön mindennapjaiba, közölte Oliver Moser, az 54 éves német teniszlegenda ügyvédje. A hatszoros Grand Slam-bajnokot április 29-én ítélték öt évre csődbüntett miatt, büntetésének felét rács mögött kell letöltenie egy oxfordshire-i, alacsony biztonsági fokozatú börtönben, írja a Daily Mail.

Boris Becker 2,5 millió fontnyi vagyont és kölcsönt próbált elrejteni a brit hatóságok elől, hogy elkerülje adósságai kifizetését, két és féléves szabadságvesztéséből mostanra már hat hónapot letöltött. Az egykor ünnepelt teniszbajnoknak külön cellája van, kifogástalanul viselkedik és meglehetősen népszerű a rabtársai körében. 

A háromszoros wimbledoni trófeagyőztes állítólag nyolc kilót fogyott, mivel sok időt tölt az edzőteremben, rendszeresen pingpongozik és nem iszik alkoholt. A korábbi világelső emellett a brit sajtó értesülései szerint mintegy 45 rabtársát tanítja fitneszre, helyes táplálkozásra, válságkezelésre, valamint a jóga és a meditáció egy speciális fajtájára.

A négygyermekes családapa rendszeresen tartja a kapcsolatot hozzátartozóival, bármikor telefonálhat és kommunikálhat velük. Ennek ellenére egy nappal sem szeretne többet tölteni a rácsok mögött, mint amennyit muszáj, ennek tudható be kivételesen jó magaviselete és igyekezete.

Nyitókép: Andy Rain / EPA / MTI

#Sport#Boris Becker#teniszező#tenisz#bajnok#börtönbüntetés#szabadságvesztés

Címlapról ajánljuk