Sport

Kozák Danuta második babáját várja, kajakos lesz belőle, akárki meglássa!

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 15. 15:16

A hatszoros olimpiai bajnok kajakos ultrahangos képen meg is mutatta születendő második gyermekét, aki mintha maga is kajakban ülne láthatatlan evezővel a kézben.

Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakos szombaton közösségi oldalán bejelentette, hogy ismét babát vár. Kozák a Facebook-oldalára egy ultrahang-képet töltött fel, amelyen születendő második gyermeke látható, és az alábbi rövid szöveget írta hozzá:

  • Mi lehetne nagyszerűbb kaland, mint 25 év kajakozás, megannyi siker, sérülés és nehézség után belevágni még egyszer?
  • Mi lehetne felemelőbb érzés, mint rajthoz állni 2024-ben a párizsi olimpián?
  • Mi lehetne nagyobb kihívás, mint ezek után megnyerni a kilencedik olimpiai érmem?
  • Hm... Mondjuk mindezt kétszeres anyukaként tenni?

Íme az ultrahangos kép, amin a baba úgy helyezkedik el az anyaméhben, mintha kajakban ülne láthatatlan evezővel a kézben:


Az összehasonlítás kedvéért egy verseny közbeni fotó Kozák Danutáról:

Kozák Danuta második babáját várja
Kozák Danuta a női kajak egyesek 200 méteres versenyének előfutamában a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 9-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Kozák 2016 decemberében jelentette be először, hogy babát vár, majd 2017. június közepén megszületett első gyermeke, Somogyi Zora, akinek édesapja Somogyi Béla, a kajakos férje, egyben edzője, írja az MTI a hírrel kapcsolatban.

Kozák szülési kihagyást követően tért vissza, és a tokiói olimpián a négyes tagjaként megszerezte hatodik olimpiai aranyérmét is, míg párosban bronzéremmel gazdagodott. A 2008-as, pekingi olimpiáról a négyes tagjaként ezüstéremmel térhetett haza.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Sport#kozák danuta#kajakos#babát vár#olimpikon

Címlapról ajánljuk