Sport

Kétszáz pillangón is aranyérmes Milák, az ezüstöt Márton Richárd csípte meg

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 16. 19:22

A világklasszis Milák Kristóf a harmadik aranyát gyűjtötte be kedden a római úszó Európa-bajnokságon.

Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság keddi napján, jelentette az MTI.

A Honvéd 22 éves klasszisa magasan a legjobb idővel várta a finálét, míg klubtársa az előfutamban, majd az elődöntőben is élete legjobbját (1:55.36) úszva negyedikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.

A rajt után szinte azonnal egyértelművé vált, hogy Milákot senki sem szoríthatja meg, csak az óra volt az ellenfele. Végül minden idők nyolcadik legjobb idejével nyert. Márton eközben óriási hajrával az olasz Alberto Razzetti megelőzve gyűjtötte be pályafutása eddigi legnagyobb sikerét.

A szám magyar világcsúcstartója (1:50.34), egyben olimpiai és világbajnoka kiváló, 1:52.01 perces idővel csapott célba, míg honfitársa egyéni csúccsal, 1:54.78 perccel zárt. A bronzérmet az olasz Alberto Razzetti szerezte meg 1:55.01-es idővel.

Milák ezzel önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban. Korábban a 4x200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.

Nyitókép: Az aranyérmes Milák Kristóf (jobbra) és a második helyezett Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén, a római vizes Európa-bajnokságon, a Stadio Del Nuotóban, 2022. augusztus 16-án – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

#Sport#milák kristóf#úszó eb#róma#európa bajnokság#aranyérem

Címlapról ajánljuk