Sport

Csodát tett az erdélyi csapatépítés: nem éri be az ezüsttel a női pólóválogatott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 1. 15:57

Szombat este az Egyesült Államok csapatával játszik az aranyért a vizes vébé döntőjéig menetelő magyar női vízilabda-válogatott.

Bíró Attila szövetségi kapitány a 24.hu-nak elárulta, hogy mi a titka a magyar női vízilabda-válogatott kiemelkedően jó szereplésének, aminek köszönhetően szombaton este 8-kor döntőt játszanak az Egyesült Államok csapatával.

A női pólóválogatott a budapesti vizes vébé előtt Erdélybe utazott csapatépítő összetartásra. Bíró Attila szerint az erdélyi tréning igazából már nem is a vízilabdáról szólt, de olyan hatása volt az alakulatra, aminek eredménye a csapat vébén nyújtott teljesítményén jól látszik.

A női vízilabda-válogatott a csoportmérkőzések után az egyenes kieséses szakaszban legyőzte Ausztráliát és Hollandiát is, így jutott a szombati döntőbe.

Nekünk már megvan az érem, ez egy extra érzés, de ezzel nem fogunk megelégedni

– mondta a szövetségi kapitány a 24.hu-nak, azt is elárulva, hogy a csapat megfelelő mentális és fizikai állapotban van. A szombati döntőig a jó kondíció megtartására, a taktikai elemek gyakorlására koncentrálnak, hogy a játékosok higgadtan, nyugodtan állhassanak ki az amerikaiak ellen a szorosnak ígérkező döntőben.

A magyar válogatott legutóbb 2005-ben Montrealban, Faragó Tamás irányításával nyert világbajnokságot.

Nyitókép: Bíró Attila szövetségi kapitány és a győztes magyar csapat tagjai örülnek a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának elődöntőjében játszott Magyarország – Hollandia mérkőzés után a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, 2022. június 30-án. Magyarország-Hollandia 13-12, ezzel döntős a magyar válogatott – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#vizes vb 2022#női vízilabda válogatott#döntő#egyesült államok#magyarország

Címlapról ajánljuk