Sport

Szöllősi György jobban keres Puskás Öcsin, mint a legendás focista leszármazottai

Dévai LászlóDévai László

2022. június 12. 15:17

A Nemzeti Sport főszerkesztőjének eddig 18 millió forintot hoztak a névhasználati jogok, Puskás Öcsi unokájának három és félmilliót.

A tavaly évben nem kevesebb, mint 2,35 millió forint osztalék jutott Szöllősi Györgynek a puskas.com Kft.-ből. A Nemzeti Sport főszerkesztője korábban a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója volt. A puskas.com Kft. birtokolja a Puskás név használati jogait, a vállalkozás 47 százalékos tulajdonosa Szöllősi. Ugyanebben a cégben tíz százaléknyi tulajdonnal rendelkezik Maria Reka Puskas Damborena, aki Puskás Ferenc unokája. Ő 235 ezer forintot kapott – írja az Mforra hivatkozva a 444.hu.

Az „emléktárgyak, könyvek és vagyoni értékű jogok értékesítéséből” néhány milliós osztalék jut a tulajdonosoknak, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a cég 2020-ban hároméves szerződést kötött a Nemzeti Sportközpontokkal Puskás Ferenc nevével ellátott mezek és egyéb ajándéktárgyak beszerzésére. A cégnek ebből az üzletből évente 5 millió forint bevétele van.

A beszámoló szerint a puskas.com Kft. 2016 óta nyereséges, azóta fizet osztalékot a tulajdonosoknak. Szijjártó Péter külügyminiszter a cég termékeit vitte ajándékba diplomáciai találkozókra. 

Szöllősi György eddig összesen 18,075 milliót kaszált a Puskás néven, Puskás Ferenc unokája ezzel szemben 3,585 milliót.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Sport#puskás ferenc#szöllősi györgy#hagyaték#családtagok#pénz

Címlapról ajánljuk