Sport

Nem vonják felelősségre Cristiano Ronaldót nemi erőszak vádja miatt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 12. 9:06

Az ügyészség 2019-ben jelentette be, hogy bizonyíték hiányában nem emelnek vádat a Real Madrid sztárfocistája ellen, most a magánvádas indítványt is elutasították, a felperes ügyvédjének rosszhiszeműsége miatt.

A felperes ügyvédjének „kötelességszegése” miatt pénteken elutasították a Cristiano Ronaldo ellen indított, nemi erőszakkal kapcsolatos polgári kereset, írja a CNN.

A per alapja Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó 2009-es ügye. A Real Madrid csatára ekkor állítólag megerőszakolt egy Kathryn Mayorga nevű nőt egy Las Vegas-i hotelszobában, majd az ügyet eltussolták. A Las Vegas-i városi rendőrség Mayorga kérésére 2018 augusztusában újraindította a bűnügyi nyomozást. 2019 júliusában azonban az ügyészség bejelentette, hogy nem emelnek vádat, mivel a vádakat nem lehet kétséget kizáróan bizonyítani.


Mayorga azt mondta: kényszerítették, hogy aláírja a titoktartási megállapodást és a 375 000 dolláros megállapodást az állítólagos nemi erőszakot követően, amelyről egyébként Ronaldo azt állította, hogy beleegyezésen alapuló szexuális együttlét volt. Mayorga azt kérte a bíróságtól, hogy érvénytelenítse ezt a megállapodást. Az egyezség létezéséről először a Der Spiegel című német lap számolt be 2017-ben.

A friss bírósági határozat szerint a polgári per nem tárgyalóképes, mert a vádló, Kathryn Mayorga ügyvédje olyan súlyos kötelességszegést követett el, amely lehetetlenné tette volna Ronaldo számára a tisztességes tárgyalást. A bíróság megállapította, hogy Mayorga egyik ügyvédje, Leslie Stovall lopott, bizalmas dokumentumokat használt fel az ügyben, és minden jel arra utal, hogy rosszhiszeműen járt el.

Nyitókép: Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images

#Sport#cristiano ronaldo#nemi erőszak#las vegas

Címlapról ajánljuk