Sport

Zaklatás miatt távozik az Ajax futballigazgatója

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 7. 16:44

Távozni kényszerül Marc Overmars az Ajax labdarúgó ügyekért felelős igazgatói posztjáról, pedig nemrég hosszabbították meg a szerződését. A Barcelona és az Ajax korábbi klasszisa azért hagyja el a holland klubot, mert „nem megfelelő” üzeneteket küldött kolléganőinek hosszabb időn keresztül.

 

Azonnali hatállyal távozik az AFC Ajaxtól Marc Overmars, a holland klub labdarúgóügyekért felelős igazgatója, miután több kolléganőjének is helytelen üzenetek sorozatát küldte, írja a Sky Sports. Az Ajax hivatalos közlése szerint Overmars a klub igazgatótanácsával és Edwin van der Sar vezérigazgatóval folytatott, napokig tartó megbeszélések után döntött a lemondás mellett.

Overmars – az Arsenal, a Barcelona és az Ajax korábbi szélsője – a klub honlapjának nyilatkozott: 

Szégyellem magam. A múlt héten szembesültem a viselkedésemről szóló beszámolókkal, és azzal, hogy ez hogyan hatott másokra. Sajnos nem vettem észre, hogy ezzel átléptem a határt, de ez az elmúlt napokban világossá vált számomra. Bocsánatot kérek.

„Természetesen az én pozíciómban lévő valakitől ez a viselkedés elfogadhatatlan. Most már én is belátom ezt. De már túl késő. Nem látok más lehetőséget, minthogy elhagyjam az Ajaxot. Ez a magánéletemre is nagy hatással van. Ezért kérek mindenkit, hogy hagyjon békén engem és a családomat” – tette hozzá Overmars.

Overmars (középen) német edzőtáborban, 2017-ben – Fotó. Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Leen Meijaard, az Ajax felügyelőbizottságának elnöke így nyilatkozott: „Ez egy drámai helyzet mindenki számára, aki bármilyen módon érintett. Lesújtó a nők számára, akiknek meg kellett küzdeniük ezzel a viselkedéssel. Amikor meghallottuk a hírt, azonnal cselekedtünk, alaposan megfontolva és mérlegelve, hogy mi a legjobb, amit tehetünk. Marc valószínűleg a legjobb futballigazgató, akivel az Ajax valaha is dolgozott. Okkal frissítettük és hosszabbítottuk meg a szerződését. De sajnos tényleg túllőtt a célon, így nem maradhat igazgató.”

Overmars fényes játékoskarriert futott be az Ajaxnál, három bajnoki címet szerzett, megnyerte a holland kupát és a Bajnokok Ligáját, mielőtt 1997-ben az Arsenalhoz került. A szélső 1998-ban duplázott a Highburyben, majd 2000-ben a Barcelonába igazolt, ahol négy évet töltött visszavonulása előtt. Overmars közel 10 évig töltötte be igazgatói posztját, és nemrég hosszabbították meg a szerződését a 2025/26-os szezon végéig.

Nyitókép: VI Images via Getty Images

#Sport#marc overmars#ajax#futball#hollandia#zaklatás

Címlapról ajánljuk