Sport

Megrendítő családi tragédiáról írt Kapás Boglárka szilveszterkor

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 1. 9:32

„Februárban eddigi életem legnagyobb akadályával kellett megküzdenem: meghalt a kishúgom” – posztolta Facebookra az olimpikon úszónő.

Testvérére emlékező poszttal búcsúzott a 2021-es évtől Kapás Boglárka magyar úszónő. A világbajnok és hétszeres Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok sportoló évösszegző írását azzal kezdte, hogy miért lesz valaki élsportoló.

Mindig elmondtam a szokásos választ, hogy azért, mert egy egészséges életmódot fog folytatni, mert megtanulja beosztani az idejét, meg persze azért, mert a versenyeken megtanulja kezelni azt is ha nyer, illetve ha veszít.

Kapás Boglárka szerint ezek fontos dolgok, de ő a maga részéről 2021-ben még egy nagyon fontos dolgot tanult meg önmagáról, mégpedig azt, hogy bármilyen akadályt is vet elé az élet, képes azt legyőzni. Ezt részben a neveltetésének, részben pedig annak köszöni, hogy

5 éves korom óta küzdök egy álomért, megállás nélkül, minden nap.

Ezután ír családjában az év elején bekövetkezett tragédiáról:

Idén februárban eddigi életem legnagyobb akadályával kellett megküzdenem: meghalt a kishúgom. 

A sportoló visszatekintve a nehéz időszakra úgy véli, hogy testvére halála az olimpiai szereplésére is hatással lehetett volna, de ő ezt nem hagyta: 

Mert megtanultam felállni és nem feladni. Az Ő emlékéért és magamért. Mert 23 éve küzdök az álmomért és azt sem adtam fel. Mert ennél sokkal erősebbnek neveltek a mindennapok.

Kapás Boglárka a családi gyász megrendítő megosztása után inspiráló szavakkal zárta a posztot:

Azt kívánom mindenkinek az új évre, hogy soha ne adjátok fel, mert a legnehezebb helyzetek után válunk igazán erőssé. És sose felejtsetek el hálát adni azért, amitek van.

Kapás Boglárka igazán eredményes évet zárt tavaly: 2021 májusában Hosszú Katinkát legyőzve, új egyéni csúccsal nyerte meg a 200 méter pillangó döntőjét a budapesti úszó Európa-bajnokságon, megvédve ezzel Európa-bajnoki címét. A 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ezüstérmet szerzett, 400 méter gyorson pedig bronzérmes lett. A tokiói olimpián 200 méteres pillangóúszásban épp csak lecsúszott a dobogóról: negyedik helyen végzett.

A poszt teljes eredetijében itt olvasható:


Nyitókép: Nyitókép: Kapás Boglárka a 100 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán, a budapesti Duna Arénában, 2021. március 27-én – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI 

 

#Sport#kapás boglárka#olimpikon#gyász#családi tragédia

Címlapról ajánljuk