Sorozat Klub

Bor, barátok (x)

Fizetett tartalomFizetett tartalom

2023. szeptember 5. 14:00

Sokan azt mondják, hogy az emberek többsége az életkora előrehaladtával válik egyre inkább fogékonyabbá a kulináris élményekre, amiben – elsősorban a férfiak esetében – a bor is nagy hangsúlyt kap. Ebbe az életszakaszába lépett Dobai Attila is, aki manapság egyre több időt tölt a konyhában és az ifjú színész ételeihez előszeretettel kóstol finom borokat is.

Mivel Dobai Attila előtt még jónéhány felfedezésre váró borvidék van, így örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy teszteljen le Egerben két hotelt is.

Életre szóló közös élmények

Attila útitársként színész kolléganőjét – egyben egyik legjobb barátját – a gyönyörű Tóth Zsuzsit vitte magával az egri hétvégére. A két fiatal 10 évvel ezelőtt találkozott egymással a Pesti Magyar Színiakadémián, ahol osztálytársként az első perctől szimpatizáltak egymással és barátságuk azóta is tart. Az elmúlt évtizedben rengeteg közös élményük volt, sokat utaztak együtt fellépéseik miatt, így kézenfekvő volt, hogy találkozásuk tizedik évfordulóját egy közös hétvégével ünnepeljék meg. Attila és Zsuzsi voltak AZ ÉV HOTELE című műsor előző epizódjának hoteltesztelői.

Bor, barátok (x)

Gasztronómia, bor, Eger

A fiatal színészek kíváncsian vágtak neki a hétvégének. Az ő szakmájuk is azok közé tartozik, melyet a koronavírus-járvány különösen megviselt, de Attila ezt az időszakot is próbálta hasznossá tenni. Otthonról egy internetes sorozaton dolgozott, szabadidejét pedig a gasztronómiai ismereteinek bővítésére fordította. Mivel 14 éves koráig Erdélyben élt, így az ottani konyhát tekinti alapnak, de kísérletező típusnak tartja magát, így sok nemzetközi ételt kipróbált már. Ebbe a kalandozásba kapcsolódtak be a borok is.

Ezen a hétvégén Zsuzsival lehetőségük nyílt arra, hogy az egri borok termőhelyén ültetvényeket és a pincéket látogassanak meg, és az ízletes ételek mellé különböző helyi borokat is kóstolhassanak.

Attiláék már az első szálláshelyükről kiruccantak egy dűlőtúrára, ahol – az egri borvidék talán legszebb kilátásával bíró hegytetőn – egy rögtönzött borkóstolóban volt részük.

Bor, barátok (x)

A szőlőtőkék között elfogyasztott borok után tovább tudták fokozni a gasztroélményeket, hiszen a szállodájukban a vacsorát egy sommelier is segítette, aki minden egyes fogáshoz az ételhez illő bort töltött vendégeinek.

Ha lemaradtál volna a legutóbbi adásról, akkor itt megnézheted.

A fiatal színészek Egerben töltött hétvégéjének első állomása az Imola Hotel Platán****superior volt.

Imola Hotel Platán****superior, Eger

Magyarország első felnőttbarát szálláshelye a belvárosban, az egri vártól pár sarokra, közvetlenül a standfürdő szomszédságában található. A 29 prémium, 3 junior és 19 deluxe lakosztály mindegyike rendelkezik erkéllyel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a keleti oldalon az Eged-hegyre, a nyugati oldalon pedig az Egri Termálfürdő többszáz éves platánfákkal körbevett területére. A wellness-részlegen az élménymedence mellett kül- és beltéri gyógyvizes medencék várják a vendégeket. A gyógymedencék kínálatában megtalálható a sófürdő, valamint a radonos és a kénes gyógymedence is. Ezen kívül szaunavilág, Kneipp taposómedence, pezsgőfürdő, Solar Beach szolgálja a feltöltődést. A Platán étteremben a hagyományos magyar ételeket modern köntösbe bújtatva kínálják, mely nem csak látványban, de ízekben is elvarázsolja a gasztronómia kedvelőit. Ezt az élményt teszi teljessé Birliba Tamás sommelier, aki 17 éves tapasztalatával garantálja, hogy az ízletes ételek mellé a megfelelő bor kerül.

További részletek: https://imolaplatan.hu/

Bor, barátok (x)

Attiláéknak nem kellett sokat utazniuk második szállásukig, hiszen Eger egy külvárosi részében folytatódott a hétvége. A fiatal színészek természetesen itt is nagy figyelmet fordítottak a gasztronómiára. A dűlők után egy borospincét is felkerestek. Ez alkalommal a Hotel Villa Völgy**** Wellness & Konferencia hotelt tesztelték.

Hotel Villa Völgy **** Wellness & Konferencia, Eger

A 4 csillagos Hotel Villa Völgy Eger csendes, külvárosi részén található. Ahogy a neve is sejteti, a szállodakomplexum három impozáns villaépületeit egy gyönyörű 2 hektáros park öleli körül, ahonnan a kedvelt szépasszonyvölgyi borospincék, szórakozóhelyek pár perces sétával megközelíthetők. Az idelátogatók superior és deluxe szobatípusokból választhatnak. A wellnessben található a szezonálisan nyitva tartó élménystrand és az egész évben működő beltéri wellness részleg, melyben úszómedence, élménymedence, jakuzzi, infraszauna, finn szauna, sókamra, jég-gőz-aromakabin, korszerű erő- és kardiógépekkel felszerelt fitneszterem, és mediterrán pihenő is található. A szálloda két éttermében a táj jellegzetes ételei mellett igazi gasztronómiai különlegességeket is megtalálhatunk.

További részletek: http://villavolgy.hu/

Bor, barátok (x)

Szavazz és nyerj egy ajándék hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Aki ugyanis szavaz, az nyerhet egy ajándék hétvégét abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden szavazat számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz A HÓNAP HOTELE, majd végül AZ ÉV HOTELE.

A jövő héten újra művészpár teszteli a hoteleket

Egy hét múlva, a következő adásban a sármos színész Buch Tibor és operaénekesnő párja Lőrincz Judit lesz segítségünkre a szállodatesztelésben. Ők egy mátraházai boutique szállodát és egy egri minihotelt kerestek fel!

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL-en futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni.

Bor, barátok (x)

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL-en az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy sztár és az általa kiválasztott útitárs kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

#Sorozat Klub#Az Év Hotele#utazás#szálloda#hotel#Dobai Attila#tóth zsuzsi

Címlapról ajánljuk