Műsorújság
RTL Most
Hernádi Judit
Hernádi Judit

Iskolák:

Színház- és Filmművészeti Egyetem (A budapesti születésű színésznő azt követően került a Színművészeti Főiskolára, hogy az ország összes középiskolájából kirúgták, mondván elalszik az órákon.) Ez elmondása szerint, igaz is volt: szívesebben töltötte estéit a fiúk, mint a logaritmus táblázat tanulmányozásával.

 

Szakmai karrier:

A diploma megszerzése után a Vígszínházhoz szerződött, melynek 1986-ig, lánya, Zsófia megszületéséig volt a tagja. Egy rövid intervallumtól eltekintve, melyben a Művész Színház tagja volt, szabadúszó lett.

 

Hernádi országosan ismertté a Sohase mondd című számmal vált, mely Mészáros Márta Örökség című filmjének volt a betétdala, s melynek szövegét Verebes István írta.

 

Filmezni főiskolásként kezdett el: a Holnap lesz fácán című filmben egy flegma lányt alakított, az Ady Endrének emléket állító Ki látott engem? című moziban Rienzi Máriát játszotta, akitől a költő a vérbaját kapta, a Fogadó az Örök Világossághoz című filmben a fogadósnét játszotta, a Mephistóban Rachel, a színésznő volt, míg a Szamárköhögésben az anyát formálta meg.

 

Népszerűsége a kereskedelmi tévék megjelenésétől csak tovább növekszik - a Heti hetes című közéleti-politikai show-műsor egyik állandó szereplője, és a népszerű televíziós sorozat, a Pasik című széria Jucija volt. Hernádi - bár színpadi színésznőként ügyel arra, hogy repertoárja évente egy-egy klasszikus szereppel is bővüljön - a vásznon az utóbbi években inkább közönségfilmekben szerepelt (Szamba, A miniszter félrelép, Ámbár tanár úr, Le a fejjel, Hasutasok, S.O.S. Szerelem).

 

DÍJAK:

Jászai Mari-díj (1986)

Erzsébet-díj (1992)

Déryné-díj (1993)

Filmkritikusok Díja (1996)

Érdemes művész (1998)

Déri János-díj (2002)

Radnóti Miklós-díj (2002)

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje 2007

 

Ha 3 mondatban kéne bemutatkoznia, mit mondana?

A Heti hetes című közéleti-politikai show-műsor egyik állandó szereplője. A Csillag Születik 2009-es, 2011-es és 2012-es évadának zsűritagja.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo