Átadták a Szenes Iván Művészeti Díjat

2012. szeptember 19. 9:42

Mészáros János Elek magánénekes vehette át a Szenes Iván Művészeti Díjat a dalszerző emlékére rendezett hétvégi koncerten.

Közlése szerint a Rezső téren megtartott emlékkoncerten a tavalyi díjazott, Wolf Kati, valamint Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté adta át az elismerést az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt énekesnek.

A vasárnapi rendezvényen Nagyváradi Erzsébet kapta a Kornay Mariann Művészeti Díjat, amelyet még Szenes Iván alapított életében felesége emlékére. Nagyváradi Erzsébet színésznő a Szenesnek áll a világ est létrehozásáért és abban alakított színészi munkájáért kapta az elismerést - olvasható az összegzésben.

A Szenes Iván halálának második évfordulója alkalmából rendezett emlékkoncerten a közlés szerint mintegy 5500-an vettek részt. Fellépett mások mellett Koós János, Aradszky László, Bodrogi Gyula, Tabáni István, Mészáros János Elek, Wolf Kati, Zalatnay Sarolta, Dér Heni és a váci Jeszenszky Balett, Nagy Feró és a Beatrice, Kocsis Tibor, Voith Ági és az Apostol együttes is.

Szenes Iván az egyik legtöbbet játszott magyar szerző, akinek nevéhez megszámlálhatatlan sláger, több mint száz zenés színdarab, számos film, tévéjáték és operett fűződik.

Szenes Iván olyan slágerek szerzője, mint a Nem csak a húsz éveseké a világ, az Úgy szeretném meghálálni, a Kislány a zongoránál, a Mama, a Mondd miért szeretsz te mást?, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Szeretni bolondulásig, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Jamaikai trombitás, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni és az Okosabban kéne élni. Számos dalszövege szállóigévé vált.

Forrás: MTI