Tartalmak

9:24
ReggeliSzorongásról, visszautasításról, mentális nehézségekről is beszél új albumában Puskás-Dallos Bogi
2022. november 28. 12:09

Szorongásról, visszautasításról, mentális nehézségekről is beszél új albumában Puskás-Dallos Bogi

Puskás-Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezett. A Van tovább című szám klippremierjét pedig a Reggeliben tartottuk. Az énekesnő elmesélte, miért nem egy harmonikus albumról van szó. Bár beszél benne a szerelemről és a boldogságról, de olyan témákat is érint, amelyek sokkal mélyebbek és önelemzőbbek. Ilyen például a szorongás, a visszautasítás és a mentális nehézségek.
6:19
Reggeli„Én csak egy hölgynek az írását várom” – kinek üzent ilyen sejtelmesen Frohner Fecó?
2022. november 28. 11:57

„Én csak egy hölgynek az írását várom” – kinek üzent ilyen sejtelmesen Frohner Fecó?

A dzsungelből visszatérő Frohner Fecónak két hét kellett, amíg akklimatizálódik az itthoni környezethez, mesélte a Reggeliben. Azóta sok lány irogat neki, de sejtelmesen a műsorvezetőknek erről annyit mondott, hogy ő csak egy hölgynek az írását várja. Hogy pontosan mit akart ezzel üzenni, azt a nézők fantáziájára bízták. Fecó ugyanakkor mesélt arról is, hogy hogyan lett profi focistából sztárfodrász.
8:32
ReggeliA testépítés csúcsára ért Oczella Eszter, Las Vegasban mérettetheti meg magát
2022. november 28. 10:36

A testépítés csúcsára ért Oczella Eszter, Las Vegasban mérettetheti meg magát

Oczella Eszter a testépítés csúcsára ért azzal, hogy legutolsó dániai versenyén első helyezést ért el, és ezzel sikeresen kvalifikálta magát a MrOlympiára Las Vegasba. A versenyekre színész párja, Baronits Gábor is elkíséri. A Reggeliben most arról meséltek, hogy mit jelent számukra a kijutás, miért gondolják közös sikernek. Eszter életformájának a legnagyobb kihívása az időbeosztás, illetve sajnálja, hogy nem tud elég időt tölteni a családjával, barátaival.
6:45
ReggeliMindenkit sokkolt Chris Hemsworth visszavonulása
2022. november 28. 10:26

Mindenkit sokkolt Chris Hemsworth visszavonulása

A hollywoodi sztárok élete sem csupán a csillogásról szól, főleg akkor, ha betegségeikről vallanak a nagy nyilvánosságnak. Legutóbb Chris Hemsworth színészről derült ki, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy Alzheimer-kór támadja meg, így átmenetileg visszavonult a színészettől. Hogy hogyan hathat ez a világhírű színész karrierjére, és miért nem szeretnek a stúdiók azzal kockáztatni, hogy beteg vagy betegségre hajlamos színészekkel dolgoznak, arról Dudás Viktor filmszakértő beszélt a Reggeliben.
6:56
ReggeliHáttérbe szorította a dj-zést, most a családjának él Voksán Virág
2022. november 28. 10:16

Háttérbe szorította a dj-zést, most a családjának él Voksán Virág

Két gyermekkel, öt kutyával és párjával él Voksán Virág, így akad tennivaló bőven. A heti-három négy bulit ma már nem bírná, a dj-zést inább megtartja „szezonális dolognak”, és csak nyaranta fog zenélni. Ha az ember életében megjelennek a gyerekek, akkor már nem a zene az első, indokolta a Reggeliben. Hogy hosszú távon mi lesz a dj-karrierrel, még nem tudja, mindenesetre úgy gondolja: „egy nőnél idősen furán nézhet ki, hogy az éjszakában a dj-pultnál nyomja, más, mint egy pasinál”. 
6:14
ReggeliOdamegyünk, és úgy viselkedünk, mint egy házibuliban – visszatér a Gyertek át!, Lukács Miki három részben is szerepel
2022. november 28. 9:11

Odamegyünk, és úgy viselkedünk, mint egy házibuliban – visszatér a Gyertek át!, Lukács Miki három részben is szerepel

Kényes témák, vicces helyzetek, nagy röhögések – ezzel lehetne jellemezni a Gyertek át! sztárvetélkedő legújabb évadát, amiben többek között Lukács Mikivel is találkozhatnak a nézők, ráadásul három adásban is. Az RTL+-ra érkező showműsor pusztán a szórakoztatásról szól, nem kell ebbe többet belegondolni, üzente Lukács Miki. A Reggeliben beszélt arról is, hogy hat hete nem iszik alkoholt. 
7:03
ReggeliVigyázzunk a túl szép, hogy igaz legyen akciókkal – így védekezhetünk a karácsonyi vásárlások időszakában az internetes csalók ellen (X)
2022. november 28. 8:58

Vigyázzunk a túl szép, hogy igaz legyen akciókkal – így védekezhetünk a karácsonyi vásárlások időszakában az internetes csalók ellen (X)

Az év végi rohanásban sokszor sokkal könnyebb online beszerezni a karácsonyi ajándékokat, kihasználni a remek akciókat, mintha órákig állnánk sorba a pénztáraknál. Azonban sok csaló csaphat le ilyenkor ránk. Nemes Máté, a Mastercard kiberbiztonsági termékmenedzsere tippeket adott a Reggeliben arról, hogy hogyan védekezhetünk az átverésekkel szemben. Nem árt például vásárlási limitet beállítani a kártyánkon, értesítéseket kérnünk a tranzakciókról, de érdemes vigyázni a túl szép, hogy igaz legyen akciókkal is.
7:25
ReggeliBármilyen ordenáré nagy bakit elkövetek, megyek tovább – Csuja Imre A mi kis falunk forgatásáról
2022. november 25. 11:52

Bármilyen ordenáré nagy bakit elkövetek, megyek tovább – Csuja Imre A mi kis falunk forgatásáról

Csuját, vagyis „Ízirájder polgármester urat” lépten-nyomon felismerik. A színművész most A mi kus falunk szombaton induló új évadáról mesélt. Az első epizódban például Szifon és Baki elhatározzák, hogy csocsóasztalt szereznek a kocsmába, a polgármester hátfájdalmai pedig egyre elviselhetetlenebbé válnak. A sorozat mellett a napokban megjelent interjúkötetről is mesélt, amiből kiderül, hogy a főiskolán tanult meg sminkelni, hogy egy-egy szerepéhez akár egy maszkot is el tudjon készíteni.
7:53
ReggeliBegi és Szabi a Nyerő Párosban és a zenében is megtalálta a közös hangot
2022. november 25. 10:59

Begi és Szabi a Nyerő Párosban és a zenében is megtalálta a közös hangot

A Reggeliben mutatta be közös dalát a Sugarloaf és Lotfi Begi. Már a Nyerő Párosban is nagyon jól megtalálták a közös hangot, úgy látszik, hogy ez a zenében is sikerült. Közös daluk címe: Solatido. A demo énekben volt a szolmizáció, ezt meg akarták tartani, mert Kodály Zoltán országában a szolmizációt mindenki ismeri generációkon átívelve. Eléggé pozitív, azonnali dallamtapadásos hangulatúra sikerült a zene és a szöveg is, ezt akarták a videóklipben is megjeleníteni.
6:09
ReggeliZámbó Krisztián könyve sokat segített Sipos Verának, hogy megformálja  Jimmy első feleségét
2022. november 25. 10:57

Zámbó Krisztián könyve sokat segített Sipos Verának, hogy megformálja Jimmy első feleségét

A Zámbó Jimmy életét és tragikus halálát feldolgozó sorozat, A Király második epizódja már elérhető az RTL+ felületén, de az első részt vasárnap este 21:00-tól az RTL képernyőjén is láthatják. Sipos Vera, és Herczeg Adrienn színészek meséltek a forgatásról. Vera Jimmy első feleségét, Adrienn a már híressé vált Casanova bár tulajdonosát alakítja az RTL sorozatában.
5:49
ReggeliEgy BigMac-es zokni vásárlásával támogathatjuk beteg gyermekek családközpontú ellátását (X)
2022. november 25. 9:34

Egy BigMac-es zokni vásárlásával támogathatjuk beteg gyermekek családközpontú ellátását (X)

A Ronald Házakban olyan családok kaphatnak otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Egy új kampány során az ő tevékenységüket támogathatjuk zoknikkal. A zokni ára 1000 Ft, ebből adózás után 787 nettó megy az alapítványnak. 46 000 db lábmelegítő készült, amelyeket a McDonald's éttermekben lehet beszerezni országszerte, december 4-ig vagy a készlet erejéig. A részletekről Konyári Andrea a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatója és Dr. Kelen Kata klinikai főorvos meséltek.
5:43
ReggeliPaco Rabanne és Jimmy Choo is értékelni fogja a magyar tervező ruháit Thaiföldön
2022. november 25. 9:14

Paco Rabanne és Jimmy Choo is értékelni fogja a magyar tervező ruháit Thaiföldön

Hiába rajzol le valamit, ha az nem működik 3 dimenzióban, akkor megette a fene – mondja Merő Péter divattervező, aki hazánkat fogja képviselni a thaiföldi Thai Silk International Fashion Week-en. A Reggelibe gyönyörű modelljén Csonka Rebekán mutatta meg, mit álmodott eredeti thai selyemből a divathétre. A decemberi eseményen több mint 60 ország indulóival méri össze tudását.
6:28
ReggeliMenekültekből és állami gondozottakból állt a magyar válogatott a katari Utcagyerekek Világbajnokságán
2022. november 25. 8:22

Menekültekből és állami gondozottakból állt a magyar válogatott a katari Utcagyerekek Világbajnokságán

Egy hónappal a katari focivébé kezdete előtt gyerekeknek rendeztek tornát Dohában. A Street Child World Cup-on olyan kiszolgáltatott gyermekek vettek részt, akik otthonukban rendkívüli szegénységben élnek. Ezen a megmérettetésen volt magyar csapat is. A gyerekválogatottat menekültek és állami gondozottak alkották. Katarban 22 csapattal mérték össze tudásukat. A futball abban segít, hogy a résztvevők higgyenek magukban. A versenyről, élményekről a csapat egyik tagja, Hazim Ismail Hadi és a csapat edzője Hegyi Frigyes meséltek.
5:54
ReggeliA vásárlás helyett az adakozásra hívja fel a figyelmet a nagynevű drogéria a Fekete Pénteken (X)
2022. november 25. 8:00

A vásárlás helyett az adakozásra hívja fel a figyelmet a nagynevű drogéria a Fekete Pénteken (X)

Az egyik nagyobb hazai drogéria üzletlánc idén is megszervezi a Giving Friday napot. Ennek lényege, hogy a Black Friday-napi forgalmuk 5%-át jótékony célra ajánlják fel. Hittner Krisztina, a dm pr csoportvezetője és Dr. Drexler Dóra az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője meséltek arról, hogyan szeretnék segíteni a biogazdálkodás hazai elterjedését, hatékonysága növekedését. Ha ma bármelyik magyar dm üzletben, valamint az online shopban vásárol, vásárlásának 5 százalékával az ÖMKI On-farm hálózatának kibővítését támogatja – többek között videókat készítenek a termények vegyszermentes védelméről.
6:28
Reggeli„Alig bírtam visszafogni, hogy ott ne zokogjak” – Takács Zsuzsika A Konyhafőnök VIP forgatása közben veszítette el a nagymamáját
2022. november 24. 11:11

„Alig bírtam visszafogni, hogy ott ne zokogjak” – Takács Zsuzsika A Konyhafőnök VIP forgatása közben veszítette el a nagymamáját

Takács Zsuzska bár mindennap főz, nem ilyen ételeket szokott készíteni. Náluk a klasszikus, magyaros fogások a slágerek, ezért számára pont az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy mini adagokat kellett gyönyörűen tálalnia. Zsuzska elismerte, hogy nem a legjobbkor jött az életébe a verseny. Nagymamája ugyanis kórházba került, később pedig sajnos meg is halt. Zsuzsika pedig a lelki teher miatt pedig nem tudott úgy teljesíteni, ahogy elvárta volna magától.
8:58
ReggeliA válogatás nélküli mesenézés alvászavart, szorongást és dühkitörést okozhat
2022. november 24. 11:08

A válogatás nélküli mesenézés alvászavart, szorongást és dühkitörést okozhat

A WHO azt ajánlja,hogy a 0-2 éves gyerekek lehetőleg semmilyen digitális tartalmat ne fogyasszanak, ha mégis, akkor ezt ne az elalvás előtti két órában tegyék. Ezek ugyanis szorongást, dühkitörést vagy alvászavart is előidézhetnek. Erre és a klasszikus meseolvasás jelentőségére hívta fel a figyelmet egy előadás, amelyen részt vett Tokár Tomi is, aki gyakorló apukaként, igazi meseszakértővé vált. A szervezők azt tapasztalták, hogy a szülők érdeklődőek és nyitottak voltak, és nagyon nagy az igényük az ilyen típusú információkra.
5:09
ReggeliDepressziót okozhat és súlyos társbetegségekkel járhat a pikkelysömör (X)
2022. november 24. 10:06

Depressziót okozhat és súlyos társbetegségekkel járhat a pikkelysömör (X)

Korszerű terápiák segítségével a pszoriázis és társbetegségei hatékonyan kezelhetők, tartósan kontroll alatt tarthatók, a középsúlyos és súlyos esetekben is tünetmentessé tehetők. A korai felismerés és kezelés megelőzheti a súlyosabb és maradandó társbetegségek okozta problémákat. A pikkelysömör Magyarországon 200 ezer embert érint. Többek között erről is beszélgetünk Prof. Dr. Gyulai Rollanddal a Magyar Dermatológiai Társulat volt elnökével. 
6:13
ReggeliOlyan, mintha a boltból két zsugor vizet vinnénk haza, csak kicsit nehezebb tárgyakkal. 140-170 kilóval kezenként – régóta nem látott magyar siker erőemelésben
2022. november 24. 8:20

Olyan, mintha a boltból két zsugor vizet vinnénk haza, csak kicsit nehezebb tárgyakkal. 140-170 kilóval kezenként – régóta nem látott magyar siker erőemelésben

Juhász Péter tűzoltóként az életét kockáztatja, és hivatása mellett erőemelőként is a világelitbe tartozik. A mádi erősember hosszú ideje nem látott magyar sikert ért el a sportágban. Kedvenc száma a kőgolyó emelés, ebben itthon a legjobbak közé tartozik. Januártól kezdi a felkészülést az újabb versenyre, a Világ legerősebb tűzoltója megmérettetésre, amelyet Arnold Schwarzenegger fesztiválján, az Arnold Classicon rendeznek Amerikában.
8:08
ReggeliSzigligeti Ivett reagált a kapcsolatáról felmerült hírekre
2022. november 23. 12:16

Szigligeti Ivett reagált a kapcsolatáról felmerült hírekre

Második gyermeke születése óta először érkezik a Reggeli stúdiójába Szigligeti Ivett. A szülés könnyen ment, egy óra alatt megszületett a pici, Ivett pedig azóta is fantasztikusan néz ki. A fiatal anyuka elmondta, hogy a legtöbbet a szüleinek köszönhet, akik rengeteget segítenek neki a gyerekek körüli teendőkben. Mikivel való kapcsolatáról szűkszavúan csak annyit mondott, hogy mindenhol vannak hullámvölgyek.
9:19
ReggeliOpitz Barbinak nagy tervei vannak, énektanárként, zenei producerként és managerként is el tudná képzelni magát
2022. november 23. 12:00

Opitz Barbinak nagy tervei vannak, énektanárként, zenei producerként és managerként is el tudná képzelni magát

Opitz Barbi az egyik legsikeresebb énekesnőnk, az első dala 35 millió megtekintésnél jár, de több száma is bőven átlépte már a 20 milliós határt. Barbi viszont a hatalmas siker ellenére tovább képezi magát. Nemrég beiratkozott a Kőbányai Zeneiskolába, a későbbiekben ugyanis énektanárként szeretné segíteni az énekeseket álmaik megvalósításában. De nem szeretné kitanulni a zenei producerkedést, de managerként is el tudná képzelni magát.
6:50
ReggeliRubint Rella a Konyhafőnök VIP-ról: Nem számítottam ennyire kemény menetre
2022. november 23. 10:00

Rubint Rella a Konyhafőnök VIP-ról: Nem számítottam ennyire kemény menetre

Kedd este Rubint Rella esett ki a Konyhafőnök VIP-ból. Rellának a legnagyobb kihívást az jelentette a versenyben, hogy rengeteg olyan alapanyaggal kellett dolgoznia a konyhában, amit a mindennapi életben nem nagyon használ. Nem szokott például ennyi vajjal, liszttel, cukorral főzni. Zaklatott időszakra esett az életében a Konyhafőnök forgatása, többször költöztek, konyhája sem volt, így nem tudta begyakorolni az elméletben elsajátított tudást. 
7:25
ReggeliA legnagyobb hiba, ha elfelejtünk önmagunkkal és a korunkkal együtt változni – így sminkeljünk 40 felett
2022. november 23. 8:16

A legnagyobb hiba, ha elfelejtünk önmagunkkal és a korunkkal együtt változni – így sminkeljünk 40 felett

Szabó Doris szépségmentor úgy véli 40 felett a nők többségének már kialakult önképe van, de érdemes időről időre egy fotózás alkalmával újradefiniálni a személyiséget. A sminkkel nem kell üzenni a világnak, sokkal inkább kiegészítőként funkcionál az öltözék mellett. 40 felett pedig a kevesebb, néha több elve a nyerő. 
5:33
ReggeliEgyszer kell elvégeztetni és egy életre szól – ma már a gyógyszeres kezelést is személyre szabhatjuk (X)
2022. november 23. 8:13

Egyszer kell elvégeztetni és egy életre szól – ma már a gyógyszeres kezelést is személyre szabhatjuk (X)

Mintha a jövőbe repülnénk, létezik  ugyanis egy új genetikai vizsgálat, amely egy egyszerű vérvétel alapján megállapítja, melyik gyógyszer hasznos és melyik nem hasznos a genetikánk alapján. A teszt személyre szabott kezelést tesz lehetővé. Ráadásul csak egyszer kell elvégezni és örök életre szól. A vizsgálat a genetikai tulajdonságaink alapján segít a megfelelő hatékonyságú gyógyszer kiválasztásában és a gyógyszer mellékhatások elkerülésében.
6:17
Reggeli„Nem igazán akartam hozzányúlni, nem hogy megkóstolni” – a várandós Kustánczi Lia undorodott a hústól a Konyhafőnökben
2022. november 22. 11:18

„Nem igazán akartam hozzányúlni, nem hogy megkóstolni” – a várandós Kustánczi Lia undorodott a hústól a Konyhafőnökben

A Konyhafőnök VIP-ből legutóbb Kustánczi Lia esett ki. Nehezített pályaként élte meg a versenyt, mert várandósságának éppen azon időszakában volt, amikor undorodott a hústól, így nem élvezte a kóstolásokat. Ugyanakkor egy új szerelemre talált a fine dining típusú főzésben, otthon újabb receptekkel, ízekkel, fűszerekkel kísérletezik.