Kultúra

Továbbra sincs jól a Queens Of The Stone Age frontembere, összes hátralévő nyári koncertjét törölte a zenekar

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 26. 15:04

Ismét aggasztó hírek érkeztek a kaliforniai stoner rock zenekarról. Josh Homme, a Queens Of The Stone Age rákkal küzdő frontembere július elején ismét kórházba került, és úgy néz ki, egészségi állapota nem engedi meg, hogy a QOTSA visszatérhessen Európába, folytatni a félbeszakadt nyári turnét.

Mint arról tavaly júniusban az rtl.hu is beszámolt, Josh Homme, a Queens of the Stone Age frontembere rákkal küzd. Az énekes-gitárosnál 2022-ben diagnosztizáltak daganatos betegséget. Akkor annyit lehetett tudni, hogy Homme sikeres műtéten esett át, a daganatot eltávolították és a gyógyulás útjára lépett.

Azt, hogy milyen típusú, milyen súlyos rákkal küzdött, nem árulta el a párhuzamosan magánéleti válságot is átélő zenész. Nem kizárt azonban, hogy a betegség kiújulhatott nála, ugyanis július elején sokkolta a rajongókat az épp európai turnén lévő zenekar, amikor váratlanul, a milánói koncertjük után két nappal bejelentették, hogy törlik a júliusi fellépéseiket. Bár magyarországi helyszín nem szerepelt a QOTSA naptárában, a zenekar magyar rajongói csalódottak lehettek, hogy a környező országokba tervezett koncertek és fesztiválfellépések (Zágráb, Kolozsvár, Trencsén, Bécs) mind elmaradtak.

A zenekar július 9-én annyit közölt, hogy Josh Homme-nak sürgősen vissza kellett utaznia az Egyesült Államokba, hogy megműtsék.

A jelek szerint a Queens Of The Stone Age frontembere továbbra sincs jól, a zenekar ugyanis pénteken újabb európai koncertek elmaradását jelentette be Instagramon: hét augusztusra tervezett fesztiválos fellépést mondtak vissza. „Az elhúzódó kezelés miatt az orvosok tanácsára Josh Homme továbbra is az ő felügyeletük alatt marad” – írták az elmaradó svéd (Way Out West), norvég (Øya), dán (Syd for Solen), francia(Cabaret Vert), holland (Lowlands), belga (Pukkelpop) és portugál (Vilar de Mouros) fesztiválokkal kapcsolatban.

A Homme család és a QOTSA roppant hálás a jelenleg feléjük áradó jókívánságokért és a kedves megértésért

– közölték.


A QOTSA a honlapjukon feltüntetett koncertdátumok szerint egy nyolcállomásos, szeptember második felétől november közepéig tartó, észak-amerikai turnéra indulna, hogy a tavaly nyáron megjelent új lemezük, az In Times New Roman számait is eljátsszák rajongóiknak. 

Nyitókép: Josh Homme a QOTSA június 9-i, nürnbergi Rock im Park fesztiválon – Fotó: Daniel Löb/picture alliance via Getty Images

#Kultúra#josh homme#queens of the stone age#daganatos betegség#rák#koncertturné#Európa#koncertlemondás

Címlapról ajánljuk